Elkészült a világ legnagyobb adattároló kapacitású SDXC kártyája

A 800 dollárba kerülő 512 GB-os újdonság mellett 128 GB-os és 256 GB-os tagokat is tartalmaz az Extreme PRO sorozat.

Elkészült a világ legnagyobb adattároló kapacitású SDXC kártyája

A SanDisk új, SDXC típusú memóriakártyákat mutatott be, amelyek az Extreme PRO sorozatot erősítik, és tényleg mindannyian meglehetősen extrémek, hiszen nem csak gyorsak, de hatalmas adattároló kapacitást is kínálnak.

Napjainkban az SD memóriakártyák piacán nem túl sok 256 GB-os megoldás van, sőt, olyan gyártókkal is találkozhatunk, akiknek még a 128 GB-os szintet sem sikerült elérniük, miközben a SanDisknek most sikerült elérnie az 512GB-os méretet is.

Az Extreme Pro sorozatba tartozó 512 GB-os kártya a világ legnagyobb adattároló kapacitású SDXC memóriakártyájának tekinthető, és ráadásul sebesség tekintetében sincs oka szégyenkezésre. Az UHS-I csatolófelületet alkalmazó újdonság UHS Speed Class 3-as minősítéssel rendelkezik, azaz olvasási sebessége eléri a 95 MB/s-os szintet, írási sebessége pedig a 90 MB/s-os szint környékén helyezkedik el. Az akár 4K-s videók rögzítésére is kényelmesen használható memóriakártya társairól, vagyis az Extreme PRO sorozat 256 GB-os, illetve 128 GB-os tagjáról is elmondható, hogy képesek akár 95 MB/s-os olvasási-, és 90 MB/s-os írási sebesség elérésére is.

A fenti fotó alapján a világ első 512 GB-os SDXC memóriakártyája 32 darab 128 Gb-es lapkát tartalmaz, amelyek két, egyenként 16 lapkából álló tömbbe rendezve foglalnak helyet a tokozáson belül. Azt nem árulta el a gyártó, hogy ezek a lapkák MLC vagy TLC alapokon nyugszanak-e, de mivel felsőkategóriás megoldásokról van szó, így a cellánként 2 bitnyi adat tárolására képes MLC NAND Flash chipek alkalmazására van nagyobb esély.

Az új SDXC memóriakártyák közül az 512 GB-os csúcsmodell 800 dollárba kerül, ami elsőre igen hajmeresztő árnak tűnhet. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez a világ első 512 GB-os SDXC memóriakártyája – vagyis a presztízst és a vele járó előnyöket meg kell fizetni.

Az Extreme PRO sorozat tagjai hamarosan kaphatóak lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward