Elkészült a Samsung Galaxy Wide 3

A Galaxy Wide család friss tagja izmosabb lett, jobb kamerát vonultat fel, és nagyobb zajt képes csapni maga körül, mint az elődje.

Elkészült a Samsung Galaxy Wide 3

A Samsung legfrissebb konstrukciója a középkategóriát veszi célba, és a tavaly rajthoz állított Galaxy Wide 2-nek szolgál utóddal. A gyártó elmondta, hogy a Galaxy Wide termékcsalád tagjaiból eddig összesen 1,3 millió példány kelt el, ami igazából nem túl sok, de a Galaxy Wide 3 talán népszerűbb lesz az elődeinél.

Galéria megnyitása

Az okostelefon egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel kerül bevetésre, ami ezúttal nem Super AMOLED, hanem feltehetően IPS vagy PLS technológiás. A felhasznált panel felbontása 1280 x 720 képpontos. Az Android 8.0 operációs rendszerrel kerül ki a dobozából a készülék. Az Oreónál a dél-koreai alakulat természetesen a saját grafikus felhasználói felületét, a Samsung Experience-t használja. A Galaxy Wide 3 az elődjénél sokkal jobb kamerarendszerrel száll ringbe; kettő darab 13 megapixeles egység található a fedélzeten. Az előlapi képalkotóval remek szelfiket lehet majd készíteni, ez a megoldás F/1.9-es rekeszértékkel dolgozik, a videóhívásoknál pedig ideális esetben Full HD minőséget tud biztosítani. A főkamera már egy olyan lencserendszert vonultat fel, amit F/1.7-es apertúra jellemez, így önmagában is jól alkalmazkodik a rosszfényviszonyokhoz, de még egy LED-es villanó támogatását is élvezi. A mozgóképfelvételeket ez az egység is legfeljebb 1080p-ben támogatja.

Galéria megnyitása

Egy nyolcmagos rendszerchip dolgozik a Galaxy Wide 3-ban. Sajnos az nem derült ki, hogy pontosan milyen lapkáról beszélhetünk, de az ismert, hogy 1,6 GHz-es órajelen üzemel. A paraméterek alapján az Exynos 7580 vagy az Exynos 7870 kerülhetett bevetésre az eszközben, szóval az biztos, hogy Cortex-A53 magok dolgoznak benne. A teljesítményre valószínűleg nem lehet majd túl sok panasz. A Galaxy Wide 3 rendszermemóriája 2 GB-os méretet öltött, ami elegendő lehet akkor, ha a felhasználó nem használ sok alkalmazást. A háttértár esetében már bőkezűbbnek bizonyult a Samsung, ugyanis 32 gigás adattárolóval vértezte fel a szerkezetet, és még a bővíthetőségről is gondoskodott. A kapcsolati lehetőségek terén találnak majd a vásárlók 4G LTE hálózati modemet, 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi-t, Bluetooth 4.1 modult, FM rádiót és persze A-GPS vevőt is. És van Dual-SIM támogatás is a Galaxy Wide 3 tarsolyában, aminek sok érdeklődő örülhet.

Galéria megnyitása

Az okostelefon burkolata plasztikból készült, szóval nem fog prémium hatást kelteni, de legalább nem is lesz olyan csúszós, mint az üveg hátlapokkal szerelt eszközök, és mivel lekerekítettek peremei, így kényelmes fogást nyújt. A gépezet ezüst és fekete színekben fog felbukkanni a boltok polcain. Arról nem esett szó, hogy az előlapon található nyomógomb esetleg ujjlenyomat-olvasót rejtene, de arcfelismerés biztosan van, ha valaki biometrikus azonosítási lehetőséggel szeretne élni, használhatja azt. A Galaxy Wide 3 neve mellett még azt emelte ki a Samsung, hogy kétszer erősebb hangszórók (1,2 W) kerültek bele, mint az elődjébe, ennek köszönhetően pedig sokkal hangosabban és szebben fog szólni. A mobilt egy 3300 milliamperes akkumulátor táplálja, ez előre láthatólag már eléggé jó üzemidőt biztosíthat, normál használattal 2 napot biztosan bírni fog a szerkezet, visszafogott nyomkodással pedig 3 napot is átvészelhet.

A Samsung Galaxy Wide 3 Dél-Koreában került először a boltok polcaira, a vállalat hazájában 297 ezer wont kell fizetni az okostelefonért, ami átszámítva nagyjából 275 dolláros összegnek felel meg. Akik jó vételre számítottak, azok csalódottak lesznek.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward