Elkészült a Radeon Software Crimson Edition 16.5.1

Az új driver a Forza Motorsport 6: Apex című játékhoz kínál némi optimalizációt, amelynek hatására akár 27%-kal javulhat a teljesítmény.

Elkészült a Radeon Software Crimson Edition 16.5.1

Az AMD előrukkolt legújabb Radeon Software sorozatú eszközillesztő szoftvercsomagjával, amely a 16.5.1-es verziószámot viseli. Az új drivert ugyan néhány helyen bétaként emlegetik, az AMD hivatalos weboldalán azonban sem a béta, sem a WHQL jelölés nem szerepel a leírásban, viszont a fájlnévben olvasható "Non-WQHL" jelölés alapján biztosra vehető, hogy ténylegesen béta driverről van szó.

Az új eszközillesztő szoftver megfelelő támogatást és némi teljesítmény-optimalizációt kínál a Forza Motorsport 6: Apex című játékhoz, így Radeon R9 Fury X videokártyával szerelt rendszereknél akár 27%-os gyorsulás is elérhető a Radeon Software Crimson Edition 16.4.2-es változatához képest.

Hibajavításokról ezúttal nem érkezett információ, viszont az ismert, éppen javítás alatt álló hibajelenségeket csokorba szedték, sőt, egyikhez-másikhoz alternatív javítási ötlet is rendelkezésre áll.

Az ismert, de még nem javított hibákat az alábbi felsorolás tartalmazza:

• Az AMD Gaming Evolved overlay funkcióját bekapcsolva néhány játék nem indul el, vagy csak egyszerűen összeomlik. Ideiglenes javítási lehetőségként érdemes kikapcsolni az AMD Gaming Evolved "In Game Overlay" funkcióját, ez ugyanis megoldja a hibát.

• A HDMI skálázással kapcsolatos beállítások néhány konfiguráción nem érhetőek el, de olyan is előfordul, hogy egyes alkalmazások egyszerűen figyelmen kívül hagyják a beállítást.

• Az AMD Crossfire Technology logót engedélyező vagy letiltó opció egyes esetekben hiányozhat a Radeon Settingsen belül található Global Options fül Gaming almenüjéből

• Előfordulhat, hogy The Witcher 3: Wild Hunt alatt az Inventory és Character lapokon aktív AMD CrossFire támogatás esetén villódzás tapasztalható.

• A Radeon Settings Game Manager nem társít ikonokat az Origin játékaihoz

Az új driver Windows 7 SP1, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerhez érhető el, termékek frontján pedig a GCN alapú asztali- és mobil videokártyákat, valamint a GCN alapú asztali- és mobil APU egységeket támogatja, ahogy azt már megszokhattuk. Ez azt jelenti, hogy videokártyák terén a Radeon 7700 / 7700M modellektől felfelé, APU egységek terén pedig a Kaveri, illetve újabb modellekhez telepíthető a 16.5.1-es kiadás, ami 32-bites és 64-bites változatban egyaránt megjelent.

Az AMD Radeon Software Crimson Edition 16.5.1 letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward