Elkerülik Európát az MSI SSD-i

Újabb részletek derültek ki az MSI SSD meghajtóiról.

Elkerülik Európát az MSI SSD-i

Az elmúlt hetek folyamán kiderült, hogy az MSI is belépni szándékozik a SandForce alapú SSD meghajtók szegmensébe, igaz, akkoriban még nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen SSD meghajtókat kínál majd a vállalat, illetve azt sem, hogy ezek mikor válnak elérhetővé.

Azóta kiderült, hogy – nem túl meglepő módon – a SandForce SF-2281-es SSD vezérlőjére alapoznak az MSI első SSD meghajtói, amelyekben 25 nm-es csíkszélességű szinkron NAND Flash memóriachipek lapulnak. Az első SSD család a Reflex nevet viseli és összesen háromféle taggal rendelkezik: ezek között egy 60 GB-os (RX-60), egy 120 GB-os (RX-120) és egy 240 GB-os (RX-240) példány lapul.

Ahogy az lenni szokott, modellenként eltérő teljesítményre számíthatunk, már ami az olvasási- és írási sebességeket és a 4K-s véletlenszerű írási teljesítményt  illeti. Ezekről az alábbi felsorolás ad átlátható képet:

 

[list type="unordered"]

[*]RX-60: 525 MB/s-os olvasási- és 495 MB/s-os írási sebesség;

85000 IOPS-os véletlenszerű 4K-s írási teljesítmény,

 

[*]RX-120: 550 MB/s-os olvasási- és 515 MB/s-os írási sebesség,

90000 IOPS-os véletlenszerű 4K-s írási teljesítmény,

 

[*]RX-240: 560 MB/s-os olvasási- és 525 MB/s-os írási sebesség,

90000 IOPS-os véletlenszerű írási teljesítmény.

[/list]

Az írási- és olvasási sebességek minden esetben a maximálisan elérhető értékeket jelképezik. Maguk a Reflex sorozatú SSD meghajtók egyébként 2,5 colos formátummal érkeznek és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel rendelkeznek. Az egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd az egyes modellek, valamint az sem, hogy pontosan mely területeken lesznek kaphatóak.

Az MSI európai részlegétől származó információk alapján viszont már biztosnak tűnik, hogy Európában nem lehet majd megvásárolni az újdonságokat, itt ugyanis nem kívánja forgalmazni őket a vállalat. A rövid közlemény szerint ez a helyet várhatóan a jövőben sem változik majd meg. Az MSI SSD meghajtói csak néhány kiválasztott térségben lesznek kaphatóak.

Szerencsére már így is bőséges a választék az SSD meghajtók szegmensében – valószínűleg ez is oka annak, hogy a gyártó csak néhány kiválasztott térségre koncentrál majd újdonságaival.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward