Elképesztően népszerű az iPhone 11, minden androidos mobilt kenterbe ver

Az iPhone 11 forgalma megközelíthetetlen volt, de a top 10-be már 5G modell is be tudott kerülni, most először.

Elképesztően népszerű az iPhone 11, minden androidos mobilt kenterbe ver

Arra vonatkozóan, hogy az androidos eszközök közül melyek voltak a legnépszerűbbek, már jelentek meg néhány hete adatok, de azért az nem mutatja a valós képet. És bizony erre semmi nem világít rá jobban, mint az Omdia Research most publikált, átfogó jelentése, ami a teljes piacra kiterjed.

Általában az Apple okostelefonjai szokták behúzni az első helyet, és bizony ezúttal sincs ez másként, ráadásul az iPhone 11 olyan fölénnyel futott be, hogy arra már szinte nehéz magyarázatot találni. Döbbenetesen jól fogy az Apple legkedvezőbb áron kínált felsőkategóriás készüléke. 19,5 milliós értékesítési adatot produkált magában ez a termék.

Galéria megnyitása
iPhone 11

Hogy mekkora dominanciával szerezte meg az iPhone 11 az első helyet, az mutatja meg a lehető legjobban, hogy ha összeadjuk a második, a harmadik és a negyedik készülék értékesítési mennyiségét, akkor pontosan annyit kapunk, amit ez az okostelefon magában ért el. Már az iPhone XR is szépe karriert futott be, de az utód a jelek szerint még jobban tarolhat a pályafutása alatt.

A Samsung Galaxy A51 ért fel a dobogó második fokára. Ebből az okostelefonból a dél-koreai alakulat 6,8 millió példányt tudott leszállítani az első negyedév során, ami önmagában nagyon szép teljesítmény. A korábbi tendenciákból a Samsung számíthatott arra, hogy a Galaxy A51 jól teljesít majd, de talán még a cég várakozásait is felülmúlta a termék.

Galéria megnyitása
Galaxy A51

A harmadik és a negyedik helyet egyaránt a Xiaomi húzta be, vagyis egészen pontosan a Redmi almárka. A Redmi Note 8 és a Redmi Note 8 Pro páros alaposan kitett magáért, az előbbiből 6,6, az utóbbiból pedig 6,1 millió talált gazdára csak a januártól márciusig terjedő időszakban. Ezek a modellek globálisan elérhetőek, és népszerűek a kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően, szóval abszolút nem szorul magyarázatra a sikerük.

Galéria megnyitása
Redmi Note 8 Pro

Az Apple az ötödik helyet behúzta az iPhone XR-rel, ami azért a kora ellenére is egy közkedvelt választás maradt a vásárlók körében. Ebből az okostelefonból 4,7 millió példányt értékesített a cupertinói alakulat. És a toplistán ezt szintén egy iPhone követi, méghozzá az abszolút csúcsmodellnek számító iPhone 11 Pro Max. A méregdrága zászlóshajóból az első negyedév leforgása alatt 4,2 millió darabot sikerült eladni.

Galéria megnyitása
iPhone 11 Pro Max

A rendkívül kedvező áron értékesített Galaxy A10s lett a hetedik a Omdia összeállításában. Ebből az eszközből a Samsung 3,9 milliót tudott áruba bocsájtani. Jellemzően a fejlődő régiókban lehetett ez a modell sokaknak vonzó alternatíva. 3,8 milliós eredménnyel az iPhone 11 Prónak a nyolcadik helyet sikerült megcsípnie, és ez a listán az utolsó mobilja az Apple-nek.

Az iPhone SE neve még itt nem szerepel, mert az a második negyedévben mutatkozott be, viszont ha hihetünk az eddig becsléseknek, akkor a második negyedévben már bérelt helye lesz a top 10-ben.

Galéria megnyitása
Galaxy A10s

Most a kilencedik és a tizedik helyeket kettő Samsung modell tudta megszerezni. A Galaxy S20+ 5G 3,5 milliós darabszámot produkált, szóval alig maradt el a közvetlen riválisának tekinthető iPhone 11 Prótól.

És amit külön ki kell emelni ennek kapcsán, hogy a legnépszerűbb 5G-s okostelefon lett, plusz ez az első 5G modemes termék, ami a toplistára valaha fel tudott kerülni. A sort a Galaxy A30s zárja 3,4 millió mobilos teljesítménnyel, és mivel ez egy remek középkategóriás megoldás, így nem is szorul magyarázatra a dolog.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása
Galaxy S20+ 5G

Az Omdia kutatói végül azt is megnézték, hogy csak az 5G fronton hogyan alakultak a dolgok, melyik öt modell volt a legnépszerűbb. Erre a rövidebb toplistára csak két gyártó termékei kerültek fel.

A lista elsője nem meglepő módon a Galaxy S20+ 5G lett, amiből 3,5 millió fogyott. A második és a harmadik helyet pedig a Huawei húzta be a Mate 30 5G-vel, valamint a Mate 30 Pro 5G-vel, melyek 2,9 és 2,7 milliós darabszámokat hoztak össze az első negyedév során. A Galaxy S20 5G és a Galaxy S20 Ultra 5G zárja ez 5G-s toplistát, ebből a párosból 2,4 és 2,3 millió talált gazdára.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap