Elképesztően jó lett a Sony új, zajszűrős, vezeték nélküli fülhallgatója

Az Apple AirPods nagyon erős riválist kap a Sony WF-1000XM3 személyében.

Elképesztően jó lett a Sony új, zajszűrős, vezeték nélküli fülhallgatója

A Sony mindig is remek fül- és fejhallgatókat volt képes kalap alá hozni, és a vállalat ezúttal igazán kitett magáért, és mindent összesűrített egyetlen új viselhető kiegészítőbe. A WF-1000XM3 a piac egyik legjobb teljesen vezeték nélküli fülhallgatója lesz, ehhez semmilyen kétség nem férhet.

Galéria megnyitása

A Sony újdonsága kapcsán az első dolog, amit mindenképpen ki kell emelni, hogy semmilyen állapotában nem kell a használatához vezeték, miközben sztereó hangzást biztosíthat. A két oldala egymástól teljesen függetlenül működik, éppen ezért külön is lehet őket használni, a töltés pedig a hozzá mellékelt tokkal fog történni. A WF-1000XM3 a hallójáratba illeszkedik, és zárt hangrendszerű, sőt mi több, még az aktív zajszűrést is megoldották a tervezők, ami az Apple-nél kimaradt az új generációs AirPods képességeinek listájáról. Ennek köszönhetően teljesen zavartalan lehet a zenehallgatás élménye. A zajok elleni harcot a QN1e HD zajszűrő processzor használatával abszolválja a lehető legjobb módon az eszköz, kettő mikrofonon keresztül fülel a rendszer, és érzékeli a kiküszöbölendő „tartalmakat”. Csak egy 6 milliméteres hangszórónak jutott hely a komplex termékben, de a Sony elmondása alapján ez is elegendő lesz ahhoz, hogy jó dinamika mellett szólaljon meg minden helyzetben. A lefedett frekvenciatartományban a megszokott 20 - 20 000 Hz-et tudja.

Galéria megnyitása

Az újdonságot a Sony úgy alkotta meg, hogy egy megfelelő Bluetooth chipet is létrehozott a lehető legjobb élmény biztosításáért. Teljesen szinkronban lesz a zenehallgatás alatt a jobb és a bal félteke a rendszernek, az antenna pedig olyan dizájnmódosításon esett át, ami hatékonyabban idomul majd a szélesebb lefedettség biztosításához. A hangzás lehető legjobb szintre emelése érdekében a DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) fejlesztést is beveti a Japán alakulat, ez a digitálisan tömörített anyagokat hivatott feljavítani különleges módszerekkel. Ha az utcán vagy a munkahelyen beszélni akar valakivel a fülhallgató viselője, akkor csak meg kell érinteni a felületét, ilyenkor a Gyors fülelés üzemmód aktiválódik, és minden környezeti hang tökéletesen hallgatóvá válik. A WF-1000XM3 meg tudja tanulni, hogy milyen egyedi beállításokat preferál különböző környezetekben a tulajdonosa, és ehhez igazítja magát, valamint önállóan ki- vagy bekapcsol, mikor kiveszik vagy beteszik a fülbe. És azt is meg kell említeni, hogy támogatja a Google Assistant szolgáltatást.

Galéria megnyitása

A japánok Bluetooth 5 modult használva alkották meg a kiegészítőt. Az eszköz mindössze 17 grammot nyom, szóval nagyon könnyű, és kicsi is, de szerencsére mégis jól fog tartani a fülben. Egy speciális kialakítást kapott ennek érdekében (hárompontos rögzítésű struktúra), valamint van egy olyan réteg a belső oldalán, ami a füllel érintkezve kiemelkedően jó tapadást biztosít. Az üzemidő egészen jól alakul, egy töltéssel 6 órát bír a szerkezet folyamatosan aktív zajszűrés mellett, ezt kikapcsolva pedig már 8 óra is elérhető, pluszt a hozzá tartotó tok még további három feltöltést tesz lehetővé, szóval összesen akár 32 órán is lehet vele zenét hallgatni kisebb megszakításokkal a töltések idejére – a gyorstöltésnek hála 10 perc alatt 90 percre elegendő energiát szív magába. A C-típusú USB csatlakozóval ellátott tokban egyébként mágnesek rögzítik megfelelően a fülhallgatókat, így ezek nem eshetnek ki a helyükről.

A Sony WF-1000XM3 egyelőre még nem vásárolható meg, a forgalmazása csak augusztusban veszi majd kezdetét a hírek szerint. Feketében és ezüstben lehet majd hozzájutni. A hazai ajánlott fogyasztói ár 102 ezer forintban lett megállapítva, szóval nem olcsó mulatságról van szó, így el is várható, hogy minden földi jóval szolgáljon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap