Elképesztő sebességgel terjed az Emotion UI 10 a Huawei készülékein

A vállalat bejelentette, hogy már 50 millió eszközön van jelen a legfrissebb felület az Android 10-zel.

Elképesztő sebességgel terjed az Emotion UI 10 a Huawei készülékein

A Huawei nagyon sok energiát fektet abba, hogy az EMUI frissítést széles körben elérhetővé tegye, és a vállalat a jelek szerint eredményes ezen a téren. Decemberben számolhattunk be arról, hogy az Emotion UI 10 már több mint 10 millió mobilon fut, most pedig olyan hivatalos információ futott be, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett ennek a térnyerése.

Az Android 10 és az EMUI 10 párosa immáron 50 millió terméken fut összesen a Huawei berkeiben. Ez azt jelent, hogy ebben már tényleg minden benne van, legyen szó korábban rajthoz állított, de mostanra frissített gépezetről, vagy olyanról, ami eleve ezzel debütált. És persze a Honor márkajelzéssel ellátott megoldások is teljes mértékben hozzájárultak ehhez, a saját márkás konfigurációk mellett.

Galéria megnyitása

A Huawei először jellemzően Kínában indította el az Android 10 frissítések első hullámát, de mostanra a globális terjesztés is beindult, masszívan terjeszti a cég OTA módon a friss operációs rendszert az új köntösben. Ami már olyan lehetőségekről gondoskodik, mint a kiterjesztett sötét mód, az eddigieknél is reszponzívabb működés, és a hatékonyabb üzemelés játékok alatt a GPU Turbo új verziójának hála.

A minimalista felület kellemes látványt nyújt majd a szemnek a finom árnyalatoknak és a jól átgondolt átmeneteknek hála. Az érdekességek között a Huawei azt is kiemelte a rendszer kapcsán, hogy a biztonság olyan magas szintű az EMUI 10 és az Android 10 összefonódásában, hogy a rendszer megkapta a legmagasabb, EAL-5+ minősítést is. És nagyon sok újdonságot lehetne még sorolni például a kamera, vagy akár az MI funkcionalitások kapcsán, amik kellemesebbé fogják tenni a felhasználói élményt.

A Huawei az új okostelefonokat már úgy értékesíti az Android 10 rendszerrel, hogy azon nincs rajta a Google Mobile Services csomag. Az EMUI 10 ezekben az esetekben a Huawei Mobile Services támogatását élvezi. Viszont a frissítéssel Emotion UI 10-re átváltó gépeknél még minden gond nélkül alkalmazható a Google összes szolgáltatása, szóval bátran telepíthetik az új rendszert azok, akik korábban vettek ilyen készüléket. Nem kell attól tartva elkerülni a frissítést, hogy utána veszíthet a készülék a funkcionalitásából.

Galéria megnyitása

A vállalat arról éppen a napokban publikált egy részletes listát, hogy globálisan mely eszközök fognak Android 10 és EMUI 10 frissítésből részesülni a következő hetekben, hónapokban – a lajstrom nem végleges. Először Augusztus 9-én mutatkozott be az EMUI 10, de október környékén kezdett terjedni, és még a következő hónapokban is rengeteg eszközre fog eljutni frissítések révén, arról már nem is beszélve, hogy az újonnan forgalomba kerülő gépekkel is hódítani fog. Legutóbb a Huawei Y9 Prime (2019)-en jelent meg Indiában – ez a készülék kisebb változásokkal felénk P Smart Z néven fut.

Az EMUI 10 és az Android 10 belátható időn belül a 100 milliós mérföldkövet is elérheti.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap