Elkaszálhatta az új Shield tabletet az Nvidia

A vállalat üzleti okokra hivatkozva írt meglepő levelet az FCC-nek.

Elkaszálhatta az új Shield tabletet az Nvidia

A zöldek hivatalosan egyelőre nem nyilatkoztak, de egy FCC dokumentum szerint már nem érdemes a következő Shield modellt várni.

Shield Tablet K1

Az Android Police a napokban egy olyan iratot találtak az FCC adatbázisában, ami az Nvidiától érkezett, és a megszokottakkal ellentétben nem egy eszköz engedélyezési kérvénye szerepel benne, hanem ennek éppen az ellenkezője. Az Nvidia közölte az Szövetségi Kommunikációs Bizottsággal, hogy egy bizonyos eszközt, amely korábban már megszerezte a szükséges engedélyeket, mégsem kíván forgalmazni. A levél szerint az FCC adatbázisában a VOB-P2290W azonosítóval illetett készülékről van szó, ami az Nvidia elmondása szerint semmilyen formán nem fog piacra lépni, és nemcsak az Egyesült Államokat kerüli el, hanem más országokat is.

Shield Tablet K1

A felfedezett dokumentumban indoklás is szerepel, ám ezzel igazából nem lesznek előrébb a helyzet megértésében az emberek. Az Nvidia a levél tanúsága szerint üzleti okokra hivatkozva döntött úgy, hogy a tervezett terméket inkább visszavonja még a megjelenés előtt. Meglepő lépés? Nos, ilyesmiről aligha beszélhetünk annak fényében, hogy az Nvidia korábban milyen sikereket, illetve inkább kudarcokat ért el a Tegra lapkák köré faragott referencia eszközökkel. A Shield modellek között voltak gyengébb és ígéretesebb megoldások is, akadtak olyanok is, amik abszolút hiánypótlónak ígérkeztek, de egyetlen eset sincs, mikor a bemutatott szerkezet meghódította volna a vásárlók tömegeinek szívét. Márpedig meg kell hagyni, hogy a lehetőségek és a teljesítmény mellett esetenként még az ár-érték arány is igazán rendben volt, szóval a zöldek mindent megpróbáltak. A mostani masina egyébként a hírek szerint 1920 x 1080 képpontos felbontású megjelenítőnek adott volna otthont, a 3 GB-nyi rendszermemóriával, valamint 32 GB-os tárkapacitással megfűszerezve, és persze a legfrissebb Tegra lett volna benne.

A Tegra meglehetősen érdekes utat járt be az elmúlt években, és lassan kezd elérkezni egy újabb állomásához. A chipcsalád eredetileg okostelefonokba készült volna, de végül tabletekkel és különböző formát öltő androidos konzolokkal ismerte meg igazán a világ a nevét. Mostanra viszont más irányba ment el a Tegra, és már a személygépjárművekben való hasznosítás az elsődleges szempont. A Tegra szép lassan a különböző Nvidia Drive platformok (PX, CX) részesévé vált az elmúlt egy év alatt, most pedig nagyon úgy fest, hogy a fogyasztói piactól teljesen elrugaszkodhat, legalábbis, ami a Shield termékeket illeti. (Néhány pletykát lehetett arról hallani az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy az Nvidia megoldására épülhet a Nintendo következő konzolja, de ennek egyelőre ne szaladjunk elébe – bár megjegyezzük, hogy akár a Nintendo NX is lehetne az egyik oka annak, hogy az Nvidia visszavonta a következő Shieldet.)

Ráadásul, ha az Nvidia eddigi sikertelensége nem lenne elég, már a piac sem kedvez a táblagépek számára. A legfrissebb kutatások egyértelműen azt igazolják, hogy a felhasználók és a gyártók sem igazán látják most a megfelelő potenciált. Nemcsak az Nvidia az, akinek megrendülni látszik a tabletekbe vetett hite, hanem a sikeresebb gyártók, egyebek mellett például a Samsung is ugyanebben a cipőben jár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward