Elkapkodták az LG lcd-tévéit

Elkapkodták az LG lcd-tévéit

A LG Electronics negyedik negyedéves profitja 446,7 milliárd wonra (385 millió dollárra) nőtt, ami több mint négyszeresen felülmúlja az egy évvel korábbit eredményt. Ez meghaladta a Bloomberg által megkérdezett elemzők 403,9 milliárd wonos (348 millió dolláros) várakozását.

A dél-koreai vállalat tv-ket és dvd-lejátszókat gyártó részlegének 271,6 milliárd won (234 millió dollár) volt a negyedik negyedéves profitja, ami több mint másfélszeresen felülmúlta az elemzői várakozásokat. Egy évvel korábban 30,8 milliárd wonos veszteséggel zárta az LG az utolsó negyedévet. A negyedik negyedévben rekordmennyiségű, 5,5 millió darab lcd-tévét értékesített a vállalat.

Ami a mobiltelefonokat illeti, az LG 33,9 millió darabos értékesítéséből 66,5 milliárd wonos (57 millió dolláros) profitra tett szert, ami alig több mint fele az elemzői várakozásoknak. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 69 százalékkal esett vissza a cég mobiltelefon-eladásokból származó profitja.

Az LG 2010-ben 54 százalékkal akarja növelni lcd-tv eladásait, a mobiltelefon-piacon azonban komoly kihívással néz szembe, ha utol akarja érni az Apple-t vagy a Blackberryt gyártó Research in Motiont. A Bloombergnek nyilatkozó szöuli alapkezelő véleménye szerint noha az lcd-tv-k iránti kereslet erős marad 2010-ben is, különös tekintettel a várható sporteseményekre, a mobiltelefon-piacon nem áll jól az LG, nincs elég okostelefonja készleten, ezért az első negyedéves eredménytől nem lehet sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward