Elindult a Samsung Pay éles tesztje

A Samsung a hazájában, Dél-Koreában teszi próbára először a szolgáltatást.

Elindult a Samsung Pay éles tesztje

A mobilos fizetésnek még jócskán a hajnalán vagyunk, mikor még számos új piaci szereplővel lehet számolni, ezúttal ilyen például a Samsung is, aki elsősorban az Apple Pay ellen szeretné harcba indítani a saját szolgáltatását. A Samsung Pay csak később fog elindulni, de már megkezdődött a „bétatesztelése”.

Ujjlenyomat alapján azonosít.

A Samsung a Galaxy S6 és az S6 Edge kíséretében számolt be a Samsung Pay szolgáltatásról még a Mobile World Congress nulladik napján. A mobilos fizetés lényegében faék egyszerűségű, de a Samsungnak mégis akad rögtön egy különleges kezdeti előnye a riválisok megoldásaival szemben. A dél-koreaiak nem csak NFC chipre szabták a Samsung Payt, működik az MST technológiával is. „A Samsung Pay-t világszerte 30 millió kereskedelmi szolgáltatónál lehet használni, s ezzel ez az egyetlen olyan mobilfizetési megoldás, amelyet majdnem mindenhol elfogadnak. A Samsung ezt az áttörő jelentőségű Magnetic Secure Transmission (MST) nevű technológiával képes elérni. A vásárlók a Samsung Pay-t attól függetlenül használhatják a kereskedelmi egységekben, hogy a kártyaleolvasó terminál épp az NFC-t vagy a hagyományos mágnescsíkos megoldásokat (amely még mindig a leggyakoribb megoldás a legtöbb terminál esetén) támogatja.” – olvasható a vállalat hivatalos közleményében.

Akcióban az MST technológia.

A Samsung Pay megjelenésével kapcsolatban a gyártó még márciusban elmondta, hogy szeptemberre lesz esedékes. Igen ám, de a Samsung nem kér a kezdeti nehézségekből, és éppen ezért úgy döntött, hogy jóval előbb, már most elkezdi tesztelni éles környezetben is a fizetési szolgáltatását. A Samsung Pay ennek köszönhetően Dél-Koreában már próbára tehető, de egyelőre csak szűk rétegnek adatott meg ez a lehetőség. A vállalat személyes meghívással döntött arról, hogy kik használhatják már most a Samsung Pay-t. A választás elsősorban olyan felhasználókra esett, akik korábban a Galaxy S6 csúcsgép, vagy a hajlított kijelzős testvére, a Galaxy S6 Edge mellett tették le a voksukat.

A Samsunggal komolyan számolnia kell a mobilfizetés tekintetében (is), hiszen a vállalat szemmel láthatóan pénzt és energiát nem spórolva fejleszti a rendszerét. Nemrégiben például felvásárolta a LoopPay-t, ami éppen negyed milliárd dollárjába került, ez pedig finoman szólva sem kis összeg a massachusettsi startupért. Ugyanakkor egyáltalán nem szükségtelen az agresszív „fegyverkezés”, hiszen a másik oldalon ott az Apple Pay, ami rendkívül dinamikusan növekszik, és már Európában is nyitogatja a szárnyait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward