Elindult a Google Play Pass, elsősorban a játékosok nagy örömére

Kedvező díj ellenében lehet elképesztően sok játékot próbára tenni a szolgáltatás keretein belül.

Elindult a Google Play Pass, elsősorban a játékosok nagy örömére

A Google az Apple-höz hasonlóan, elindította az Arcade riválisaként szolgáló Play Pass szolgáltatást. Az Arcade és a Play Pass lényege nagyvonalakban ugyan az, ezeknél a felhasználók nem megvásárolhatják a játékokat, hanem előfizetési díj ellenében próbálhatják ki azokat. Viszont míg az Arcade tényleg csak és kizárólag játékokat tartalmaz, addig a Play Pass néhány egyéb programot is tartogat.

Az új szolgáltatás elsősorban a játékokra koncentrál, de például multimédiás szerkesztő is került bele, aminek a használata szintén szórakozást jelenthet valakinek, de még az AccuWeather is belekerült a válogatásba. Összesen a Google elmondása alapján már több mint 350 különböző alkalmazás a része ennek a szolgáltatásnak, és ez még bővülni fog az idő előrehaladtával. A tervek szerint a Google hónapról hónapra változtatni fogja a kínálatot. A programok teljesen elérhetőek, nincsenek bennük további fizetésért használható funkciók, tartalmak, és persze hirdetések sem zavarják meg az előfizetőket. A Play Pass havi szinten 5 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, de eleinte mindössze havi 2 dollárért is élvezhető, és van egy 10 napig tartó ingyenes próbaidőszak is.

Galéria megnyitása

Amikor a Google szakemberei összeállították a kínálatot, akkor különösen figyeltek arra, hogy minden korosztálynak kínáljon jó szórakozást jelentő játékokat – és applikációkat – a rendszer. Ennek köszönhetően bárki találhat majd számára megfelelő fizetős programot a Play Pass keretében. És az előfizetés indítását megelőzően egyszerűen át lehet tekinteni a Play Áruházban, hogy milyen appok képezik ennek a részét. Ráadásul miközben az ember a Play Áruház komplett kínálatát böngészi, látni fogja egy apró piktogramnak köszönhetően, hogy melyek azok az alkalmazások, amik benne vannak a Play Passban. Talán valakit éppen ez ösztönöz majd arra, hogy előfizessen a szolgáltatásra.

A Google lehetőséget biztosít a családon belüli megosztásra is, ami remek hír. Akárcsak a Google Play Family Library esetében, a kiválasztott „családfő” képes arra, hogy a saját Play Pass feliratkozását akár egyszerre öt felvett családtag számára is hozzáférhetővé tegye. Így egy átlagos család minden tagja élvezheti a Play Pass nyújtotta lehetőségeket. Fontos, hogy attól függetlenül, hogy egységes családi előfizetés keretében élvezi az ember a szolgáltatást, még nem kell osztoznia a letöltött dolgokon. Minden családtag teljesen egyedi fiókot kezelhet, és saját játékokat vehet igénybe. És azt is kiemelte a Google, hogy családbarát tartalmakból sincs hiány, több olyan játék is van, amit minden családtag egyformán és esetleg közösen is élvezhet.

Galéria megnyitása

Azt nem részletezte a mostani közleményében a keresőóriás, hogy a Google Play Pass a fejlesztők szempontjából hogyan néz ki, de valószínűleg olyan megoldást talált a vállalat, amivel sikerült meggyőznie az illetékeseket. És mindenki jól járhat ezzel.

A Google Play Pass ezen a héten a legtöbb androidos eszközről elérhetővé válik. A tesztköröket pedig ingyen futhatják majd le a felhasználók, hiszen ahogy azt említettük egy térítésmentes időszakkal lehet indítani. A Play Pass előfizetés indításához mindössze meg kell nyitni a Play Áruházat, a bal felső menüt meg kell tapintani, és a felbukkanó lajstromon ki kell keresni a Play Passt, ahonnan már gördülékenyen megy a beállítása, és indulhat a korlátlan szórakozás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap