Elhagyja a BlackBerryt a BBM vezetője

A BlackBerry Messenger fejlesztését mostaniáig igazgató Andrew Bocking nem árulta el a lemondása okát.

Elhagyja a BlackBerryt a BBM vezetője

A BlackBerrynél a jelek szerint továbbra is komoly káosz uralkodik, és nem igazán találják a vállalaton belül az egyensúlyt. Most egy újabb kulcsfontosságú ember, a BlackBerry Messenger feje mondott le a pozíciójáról, és tette ezt különösebb indoklás nélkül.

A BB-nél az elmúlt hónapok során rengeteg átszervezés volt. Miután tavaly novemberben John Chen leváltotta a vezérigazgatói székben Thorstein Heinst, komoly átalakítások vették kezdetüket. A megállíthatatlanul a csőd felé sodródó vállalatot négy fő divízióra osztották fel, a vezetőségbe pedig Chen bizalmasai is beülhettek. Az átszervezések decemberben még nem hozták meg a befektetők bizalmát, de mostanra sokat emelkedett a részvények árfolyama. Ebben persze már jelentős szerepe van annak az év végi bejelentésnek is, hogy a Foxconnal, mint új gyártópartnerrel, egy hosszútávú megállapodást írtak alá. A következő öt évben így a gyártási költségek jelentősen mérséklődhetnek, és újra profitábilis lehet a BB. Az átszervezések viszont korántsem biztos, hogy minden munkavállalónak a kénye kedve szerint történnek, és ebből kifolyólag kulcsfontosságú figurákat veszíthetnek el.

Heins mellett még jól érezte magát - NBA mérkőzésen, az akkor még be sem mutatott Z10-zel.

Ez lehet az egyik oka Andrew Bocking távozásának is, de a BBM részleg vezetője egyelőre nem kommentálta az eseményeket, így nem ismerhetjük a távozásának indokát. Az viszont már biztosra vehető, hogy tényleg elhagyja a BlackBerryt, ugyanis a BGR kérdésére válaszolva a BB szóvivője megerősítette ezt az információt. „Meg tudom erősíteni, hogy a BBM ügyvezető alelnöki posztját betöltő Andrew Bocking úgy döntött, hogy elhagyja a BlackBerryt. Köszönjük neki az éveket, amiket a vezetéssel és a közreműködéssel töltött.” - olvasható a hivatalos közleményben.

És Andrew Bocking nem az egyedül, aki az elmúlt időszakban hátrahagyta az egykoron kiemelkedő, kanadai székhelyű gyártót. Még januárban lemondott például a csaknem egy éven át a nemzetközi kreatív igazgató szerepében tetszelgő Alicia Keys is. Az elismert énekes, popsztár feladata persze sokkal kisebb volt, mint a most távozó vezetőé. Keys a hírességek és a fiatalabb generációk körében népszerűsítette (volna, mert nem sok sikerrel járt) a BlackBerryt. Mindenesetre egyelőre a befektetők nem látnak okot a pánikra, Bocking lemondása ugyanis csak kisebb mértékű részvényárfolyam-ingadozást vont maga után.

A vállalat most nem igazán engedheti meg magának, hogy bármennyi időt is feleslegesen elvesztegessen. Vélhetően a BlackBerry Messenger új vezetőjének megtalálására nem fognak nagy hangsúlyt fektetni, inkább az eddig kitűzött terveket valósítják meg, miközben új vezető után néznek. Mivel a hír még nagyon friss, így mostanáig konkrét jelölt nevek sem merültek fel, de kézenfekvő lenne a BBM-en belülről kiválasztani az új vezetőt, aki tisztában lenne a belső struktúrával és tervekkel.

Az üzenetküldő szolgáltatásnál mostanában a platformfüggetlenedés kapta a legnagyobb hangsúlyt. Az alkalmazás már elérhető Androidra és iOS-re is, így egyre több az aktív felhasználója. Decemberi adatok szerint már több mint 80 milliós táborral rendelkezik, és csak a két fő platformra az indulást követő 24 órában 10 millió letöltést generált. Mostanra közel 100 millió regisztrált felhasználójuk lehet, és a statisztikai adatok szerint ezeknek mintegy 60 százaléka napi rendszerességgel használja is a fiókját. Kíváncsian várjuk, hogy a vezetőváltás milyen változásokat hozhat a BlackBerry Messenger és persze a BlackBerry vérkeringésében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward