Elérte az Android 10 és az EMUI 10 a Huawei Mate 20 Prót

A főverziós frissítés érkezéséről Európában számoltak be a felhasználók.

Elérte az Android 10 és az EMUI 10 a Huawei Mate 20 Prót

A Huawei mindig nagyon odafigyel arra, hogy a fontos frissítéseket minél több felhasználója számára eljutassa, különöse odafigyelve a csúcskategóriás eszközökkel rendelkező felhasználókra. Ennek eredményeként készülhetett el máris a Mate 20 Pro modell számára az Android 10.

Az nem teljesen tisztázott még, hogy ez már valóban egy végleges kiadásra szánt frissítés-e, vagy még egy előzetes verzió, mert van olyan forrás, ami még bétát emleget, de ez a frissítésről tanúskodó képernyőn nem látható. Egyébként egy meglehetősen nagyra nőtt frissítésről beszélhetünk, ugyanis a képernyőmentés tanúsága szerint 4,42 gigabájtosra hízott ez a csomag. Az Emotion UI 10.0.0.136 kiadásban az érintett beszámolója szerint minden várható újítás benne van már a grafikus felhasználói felület és az Android operációs rendszer oldaláról is. És egyébként Hollandiában kezdődött meg a Huawei Mate 20 Pro tulajdonosok körében a főverziós frissítés terjesztése.

 

Galéria megnyitása

A Huawei minden lépést kiemel az Emotion UI 10 frissítés útját illetően. Még azt is nyilvánosságra hozta a vállalat korábban, hogy mennyi és mely modellek kapnak ebben az évben béta kiadást az Android 10 operációs rendszer alapjára épülő EMUI 10-ből. A OnePlus és a HMD Global egyébként már elkezdte az Android 10 frissítések terjesztését, szóval nincs egyedi helyzetben a Mate 20 Pro, viszont azt látni kell, hogy a másik két vállalat nem különösebben módosítja a rendszert a saját szájíze szerint, míg a Huawei jelentősen belenyúl az Androidba az Emotion UI bevetésével.

A Huawei Mate 30 széria már az Android 10-zel és az EMUI 10-zel lépett a pályára Ázsiában, viszont a Google Play-szolgáltatások, a GMS nélkül kellett bizonyítania. Ez nagyon megnehezítette a helyzetét, de szerencsére arról nincs szó, hogy a frissülő készülékekről is lekerülnének a Google előre telepített alkalmazásai. Szóval nem kell attól tartania az embereknek, hogy a frissítés után bottal üthetik a Google Play Áruház nyomát, ettől egyáltalán nem kell tartani egyetlen frissülő masinánál sem.

Az Emotion UI 10 és az Android 10 egyébként együttesen rengeteg újítást hoz el a felhasználók számára, amelyeknek köszönhetően az okostelefonok nemcsak jobb felhasználói élményt nyújthatnak, hanem nagyobb tempóra is kapcsolhatnak bizonyos esetekben. Szóval mindenképpen érdes lesz ezt használatba vennie az embereknek. Az EMUI 10 továbblépést ígér a GPU Turbo és az EROFS fájlrendszer terén, és minden korábbinál jobb interoperabilitással kecsegtet. Megjelent már itt a HiCar funkció is, ami egyfajta Android Auto alternatíva, átalakult a grafikus felület finomított színvilággal és a magazin stílusú felülettel, továbbá a betűk is változtak, és jobb lett a gesztusvezérlés is. No meg persze beköszöntött a sötét mód az EMUI 10 egészére kiterjedően, és az adatvédelem is fejlődött a lokációs információ elérésének korlátozásával.

Galéria megnyitása

A Huawei Mate 20 Próra még a szeptemberi biztonsági csomaggal kopogtatott be az Emotion UI 10, illetve az Android 10 operációs rendszer. Később remélhetőleg ezt a kis lemaradást pótolni fogja a vállalat. És hamarosan még több Huawei, valamint Honor eszközre köszönthet be az EMUI és az új Android kiadás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap