Elérhetővé vált a DEVIL BOX, a külső VGA ház

Az AMD XConnect technológiájára támaszkodó Thunderbolt 3-as videokártya ház meglehetősen sokoldalú, és még Nvidia videokártyát is fogad.

Elérhetővé vált a DEVIL BOX, a külső VGA ház

A PowerColor DEVIL BOX névre keresztelt kiegészítője remek választás lehet minden olyan noteszgép mellé, amely rendelkezik USB 3.1 Type-C porttal, illetve Thunderbolt 3-as támogatással, hiszen ezen a kapcsolaton keresztül így külső videokártya csatlakozhat a rendszerhez. A külső videokártya jóvoltából egy iGPU-val ellátott ultrabook, vagy egy szerényebb teljesítményű videóvezérlővel ellátott kompakt asztali PC funkcionalitása jelentősen kibővíthető: a rendszer kiválóan alkalmassá tehető GPU intenzív feladatok futtatására, legyen szó játékról, vagy éppen munkáról.

A DEVIL BOX az AMD XConnect technológiájára támaszkodik, amelyet az AMD az Intel Thunderbolt csapatával és a Razer szakembereivel együttműködve fejlesztett ki. Az említett technológiára alapozó DEVIL BOX 400 milliméter hosszú, 172 milliméter széles és 242 milliméter magas, belsejében pedig egy 310 x 140 x 50 milliméteres videokártya fér el, azaz akár egy felsőkategóriás videokártya beszerelésére is van mód. A kiszemelt videokártyának ráadásul nem muszáj az AMD kínálatából érkeznie, ugyanis az Nvidia modelljeit is támogatja a rendszer, ahogy az a lenti felsorolásból is látszik.

Támogatott AMD Radeon™ sorozatú videokártyák

•AMD Radeon™ R9 Fury

•AMD Radeon™ R9 Nano

•AMD Radeon™ R9 300 Series

•AMD Radeon™ R9 290X

•AMD Radeon™ R9 290

•AMD Radeon™ R9 285

Támogatott NVIDIA® GeForce® sorozatú videokártyák

•NVIDIA® GeForce® GTX Titan X

•NVIDIA® GeForce® GTX 980 Ti

•NVIDIA® GeForce® GTX 980

•NVIDIA® GeForce® GTX 970

•NVIDIA® GeForce® GTX 960

•NVIDIA® GeForce® GTX 950

•NVIDIA® GeForce® GTX 750 Ti

•NVIDIA® GeForce® GTX 750

Azt viszont szem előtt kell tartani, hogy az 500 wattos tápegységgel ellátott DEVIL BOX maximum 375 wattnyi teljesítménnyel áll a PCI Express 3.0 x16-os slotba illeszkedő videokártya rendelkezésére, de ez aligha jelent majd problémát, hisz így is óriási lesz a mozgástér.

Az előlap és a hátlap

A Thunderbolt 3-as csatlakozást használó rendszer persze több, mint egy egyszerű külső videokártya ház, hiszen csatlakozói között négy darab USB 3.0-s és egy USB 3.1 Gen1 (5 Gbps) Type-C port is jelen van, sőt, még egy Gigabites Ethernet portot is felvonultat, azaz kis túlzással dokkoló szerepkörben is helytáll. A házon belül még egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os adattároló számára is van hely, így külső merevlemezként is működik a termék.

A DEVIL BOX a noteszgéppel egyetlen 40 Gbps-os Thunderbolt 3-as kábelen keresztül kommunikál, és mivel a PowerDelivery 2.0 technológiát is támogatja, így a noteszgép akkumulátorát is képes tölteni, méghozzá maximum 60 watt teljesítménnyel.

A meglehetősen sokoldalú DEVIl BOX dizájn terén sem kell szégyenkeznie, ugyanis a termék elegáns házzal érkezik, ami egy gamer asztalán is remekül mutathat. A gazdag funkcionalitásnak és a modern külsőnek persze ára van: a videokártya nélkül érkező újdonságért 419 eurót kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward