Elérhetővé válik a Lenovo legújabb ultrabookja

A Lenovo ThinkPad T430u típusú ultrabookja hamarosan az üzletek polcaira kerül.

Elérhetővé válik a Lenovo legújabb ultrabookja

A ThinkPad T430u, amelyet a januárban megrendezett CES 2012 alkalmával mutatott be gyártója, a korábbi információk szerint az idei év harmadik negyedévében válik elérhetővé. Azóta szinte semmilyen információ nem szivárgott ki az új ultrabookkal kapcsolatban, de a helyzet most változott: a friss hírek alapján már biztos, hogy a ThinkPad sorozat legújabb tagja még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban.

Az üzleti felhasználókat megcélzó ThinkPad T430u ultrabook bejelentésekor az első olyan PC konfigurációk egyikének számított, amely rendelkezik Thunderbolt porttal. A 779 dolláros alapáron forgalomba kerülő ultrabook 14 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt tartalmaz, amely ezúttal is az oly népszerű 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazza. Az újdonság egyébként néhány dizánelem tekintetében hasonlít 1400 dolláros társára, az X1-es modellre, amelynek érkezéséről korábban már beszámoltunk.

A termék Ivy Bridge sorozatú processzorokkal válik elérhetővé és akár 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával is kérhetjük majd. A videó vezérlő szerepét az adott mobil processzorban lapuló Intel HD Graphics 4000-es sorozatú IGP tölti be, de opcionálisan akár Nvidia GeForce GT 620M típusú mobil videokártyát is kérhetünk bele. A termék többféle HDD opcióval érkezik, így akár 1 TB-os HDD-vel is kérhetjük, sőt, opcionálisan még 128 GB-os SSD meghajtóval is felszerelhető.

Az Engadget munkatársai által korábban kipróbált termék USB 3.0-s portokat, memóriakártya-olvasót, SIM kártyahelyet, beépített webkamerát, valamint Gigabites Ethernet portot egyaránt tartalmazott, sőt, még HDMI és mini-DisplayPort csatlakozókkal is rendelkezett. Az előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkező ultrabook egyetlen akkumulátortöltéssel akár 7,1 órán át is képes üzemelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward