Elérhetőbb árú PCI Express 4.0-s SSD kártyákat villantott az ADATA

A GAMMIX S50 Lite sorozat tagjai gyorsabbak, mint egy átlagos PCI Exress 3.0-s SSD, áruk azonban kedvezőbb lesz, mint a PCI Express 4.0-s csúcsmodelleké.

Elérhetőbb árú PCI Express 4.0-s SSD kártyákat villantott az ADATA

A PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használó SSD kártyák szegmensében egy ideje már van választék, igaz, a termékek nem feltétlenül olcsóak, cserébe viszont óriási adatátviteli sávszélességet kínálnak. A második generációs megoldások is hamarosan érkeznek, amelyeknél 5 GB/s helyett immár 7 GB/s lesz a maximális olvasási tempó, ám ezek nem a kereskedelem fő áramába szánt megoldások között, hanem a csúcskategóriában kaphatnak helyet, márpedig ezt az árazás is tükrözni fogja.

Galéria megnyitása

Az ADATA illetékesei úgy gondolták, lenne helye egy olcsóbb, szélesebb kör számára elérhető SSD sorozatnak is a piacon, amelyek érezhetően gyorsabbak egy klasszikus PCi Express 3.0 x4-es SSD kártyánál, viszont még véletlenül sem a csúcskategóriát veszik célba. E koncepció mentén készült el az XPG GAMMIX S50 Lite sorozat, amelynek tagjai 3900 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 3200 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek. Az új SSD kártyák 1 TB-os és 2 TB-os kivitelben készülnek, ám nem a Phison E16-os vezérlőjét használják, hanem a Silicon Motion új, SM2267-es megoldása köré épülnek. Arról nem szól a sajtóközlemény, hogy a termékek pontosan milyen típusú 3D NAND Flash memórialapkákat alkalmaznak, valamint a gyártói lapon sem található ezzel kapcsolatban tájékoztatás.

Galéria megnyitása

Az nem titok, hogy az NVMe protokoll 1.4-es verzióját használó SSD kártyák Dynamic SLC Caching és Host Memory Buffer technológiával dolgoznak, vagyis az írási feladatokat SLC módba programozott tárhellyel, valamint az adott konfiguráció rendszermemóriájának egy részével gyorsítják. A termékek rendelkeznek LDPC hibajavító technológiával, valamint végponttól végpontig terjedő adatvédelemmel és 256-bites AES adattitkosítással is. Az új SSD kártyák ezzel együtt DRAM alapú gyorsítótárral is rendelkeznek, ám ennek pontos kapacitását nem árulta el a gyártó.

Az 5 év jótállással érkező SSD kártyák egy vékony hűtőlemezt is kaptak, ami 20%-kal hűvösebb üzemelést tesz lehetővé, mint ha hűtőlap nélkül használnánk őket. A GAMMIX S50 Lite SSD sorozat tagjai hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, méghozzá 5 év jótállással karöltve. Árakról egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap