Elérhető az iOS 11.4 első bétája

Az iOS 11.3 után jöhet a 11.4-es kiadás, ami nem csak hibajavításokra koncentrál.

Elérhető az iOS 11.4 első bétája

Az Apple alig, hogy elkészült az iOS 11.3-as kiadásával, máris befutott az iOS 11.4 első bétája. Az iOS 11.3 esetében az Apple fejlesztette az ARKitet, behozta a kapcsolót a lassítás ellen, nagyobb rálátást biztosított a telep állapotára, jobb biztonságot garantált és egyebek mellett új Animojikat is bevezetett. A továbbiakban pedig azt fogjuk megnézni, hogy mire számíthatunk az iOS 11.4 esetében.

Az iOS 12-t megelőző utolsó nagyobb frissítési csomag változáslistája nem túl részletes, de szerencsére mostanra fény derült néhány dologra, ami módosult. Rögtön egy érdekesség, hogy az Üzenetek az iCloudba funkció újra felbukkant az iOS 11.4-ben, miután ezt az Apple valamilyen oknál fogva kivette az iOS 11.3 végleges kiadásából. Remélhetőleg ezúttal már a megjelenésig marad a lehetőség, és nem fogja újra kivenni a vállalat. És hasonló a helyzet az AirPlay 2 esetében is, aminek szintén „nyoma veszett” az iOS 11.3 fejlesztése során – csak kettő bétát élt meg. Viszont ennek már az iOS 11.2-re el kellett volna készülnie, és még most is csak bétában van jelen. Azt ebben az esetben is csak remélni tudjuk, hogy a végleges iOS 11.4-ben már ott lesz az AirPlay 2 támogatás, ami rendkívül jól jön, ha a felhasználónak például több Apple TV és/vagy HomePod is van a lakásában.

Galéria megnyitása

Az iOS 11.4 esetében arra van is van lehetőség, hogy kettő HomePod hangszórót sztereóba rendezzen a tulajdonos. Viszont a gyakorlatban ezt egyelőre még nem lehet kihasználni a mostani béta telepítését követően sem. Ennek az az oka, hogy a HomePodnak is frissíteni kellene a szoftverét ahhoz, hogy ez működhessen, viszont erre mostanáig még nem került sor. Ha ez megtörténik, és már marad az AirPlay 2 az iOS 11.4-ben, akkor a megjelenést követően végre már maximálisan ki lehet majd használni a HomePod képességeit.

Galéria megnyitása

Várhatóan az érkező iOS része lesz, de a mostani bétában az eddigi információink szerint még nincs benne a ClassKit keretrendszer, valamint a Schoolwork applikáció sem, ez a kettő egymáshoz kapcsolódik. Az Apple oktatási céllal hozta létre ezeket az eszközöket, a március végi eseményen beszélt róluk, és azon a rendezvényen derült ki az is, hogy a cupertinóiak az iOS 11.4-gyel fogják először bevetésre küldeni a ClassKit-Schoolwork párost. A vállalat arra számít, hogy a jövőben az eddiginél sokkal több iPadet tud majd értékesíteni iskolák számára, a kereslet növelése érdekében még extra kedvezményeket is biztosít a vállalat az oktatási intézményeknek.

Galéria megnyitása

Az iOS 11.4 operációs rendszer első bétáját manuálisan letöltve és OTA is lehet telepíteni. A szükséges IPSW fájl az Apple honlapjáról érhető el, akik pedig OTA férnének hozzá, azoknak béta profilra van szükségük. Meglehetősen nagy, 2,5 GB körül alakul a csomag méret – a pontos érték eszközfüggő, szóval kisebb eltérések vannak. Az új iOS kiadása a 15F5037c build alatt fut, és elérhető minden eszközre, ami az eddigi frissítésekből részesült.

Galéria megnyitása

Az iOS mellett nem meglepő módon frissült a tvOS és a watchOS is, a televíziókra szánt rendszer szintén a 11.4-es kiadásnál tart, míg a karórákra szabott megoldásból a 4.3.1-es verzió érkezett. A tvOS-nél az AirPlay 2 támogatás lett kiemelve, ami a negyedik és az ötödik generációs Apple TV eszközöket érinti. A watchOS pedig olyan hibák kerültek kijavításra, amik a watchOS 4.3-as kiadásánál jelentkeztek. Ezeket az Apple nem taglalta. Minden esetben fejlesztői béták érkeztek, de napokon belül már a publikus bétákra is számítani lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward