Elérhető az Internet Explorer 9 végleges kiadása

Elérhető az Internet Explorer 9 végleges kiadása

A Microsoft elérhetővé tette az Internet Explorer 9 végleges kiadását, amely majdnem egy évvel azután érkezett meg, hogy az első bemutató verziót kiadták (Platform Preview). A webböngészőből  több béta változat is készült, mígnem nemrégiben elérhetővé vált a kiadásra jelölt verzió és most, néhány hét elteltével már a végleges IE 9 kipróbálására is lehetőségük nyílik az érdeklődőknek.

Az új webböngésző rengeteg tekintetben fejlődött, de ennek ideje is volt, ugyanis az előző verziókat sok kritika érte. Az IE 9 új JavaScript motort, valamint új renderelő motort kapott, utóbbi a GPU alapú hardveres gyorsítás kiaknázására is képes, de ezzel együtt a szoftver felhasználói kezelőfelülete is átesett némi átalakításon. Az előbbiek mellett az is fontos tény, hogy a Microsoft az Internet Explorer 9-es változatának kiadásával elhagyja a Windows XP támogatását, így ez a szoftver már csak a Windows Vista, a Windows 7 és a Windows Server 2008 / 2008 R2 operációs rendszerek 32-bites, illetve 64-bites verzióihoz tölthető le.

Az új felhasználói kezelőfelület minimalista dizájnnal bír: a szoftver egyszerű ikonokat, letisztult kezelőfelületet és alap esetben elrejtett állapotsort, illetve menüsort kínál. Az állapotsort a böngésző ablakának alján felbukkanó információs "buborékok" helyettesítik, de igény esetén a klasszikus állapotsor és a menüsor is bekapcsolható. A szoftver ActiveX komponenseket még mindig használ, viszont biztonság tekintetében is sokat fejlődött. Az Oracle már kínál az újdonsághoz 64-bites Java ActiveX plugint, sőt, az Adobe is biztosít 64-bites Flash Playert a szoftverhez, igaz, ez utóbbi még csak béta változatban érhető el.

Az Internet Explorer 9-es kiadásának letöltéséhez ide kell ellátogatniuk a Windows Vista, Windows 7 vagy Windows Server 2008 operációs rendszerrel ellátott konfigurációk tulajdonosainak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward