Elérhető az idei utolsó Catalyst

Az AMD szoftvermérnökei elkészítették az idei utolsó Catalyst szoftvercsomagot, amely nem túl meglepő módon a 11.12-es verziószámot viseli. Az újdonság – ahogy az lenni szokott – a Radeon HD 2000-es videokártyáktól egészen a Radeon HD 6000-es család tagjaiig minden asztali videokártyához passzol, sőt, még a Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es sorozatú integrált videó vezérlőkhöz, illetve az APU egységek beépített videó vezérlőjéhez is nyújt támogatást.

Elérhető az idei utolsó Catalyst

Az AMD szoftvermérnökei elkészítették az idei utolsó Catalyst szoftvercsomagot, amely nem túl meglepő módon a 11.12-es verziószámot viseli. Az újdonság – ahogy az lenni szokott – a Radeon HD 2000-es videokártyáktól egészen a Radeon HD 6000-es család tagjaiig minden asztali videokártyához passzol, sőt, még a Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es sorozatú integrált videó vezérlőkhöz, illetve az APU egységek beépített videó vezérlőihez is támogatást nyújt.

Az új driver mobil videokártyákhoz is használható, ám az AMD ellenőrző szoftvere néhány noteszgép típushoz nem engedi azt letölteni. Ha hasonlót tapasztalunk, akkor látogassunk el noteszgépünk gyártójának weboldalára, ahonnan könnyedén beszerezhetjük az adott modellhez passzoló friss videokártya drivert.

A Catalyst 11.12 egyébként néhány újítással és hibajavítással érkezik. A driver immár hivatalos OpenGL 4.2-es támogatást kínál, de ezzel együtt Eyefinity tekintetében is tartogat némi érdekességet. Az új driver kiadással elérhetővé vált az AMD HD3D technológiája a három monitorból álló, vízszintes megjelenítő konfigurációk esetében is (Landscape Eyefinity Group), persze csak akkor, ha rendelkezünk megfelelő, DisplayPort videó bemenettel ellátott 3D-s monitorral. További érdekesség, hogy az AMD Vision Control Center Dual Graphics beállításokat tartalmazó részlege fejlődött, így a Dual Graphics engedélyezése és a szükséges paraméterek beállítása még egyszerűbben, hatékonyabban történhet.

A driver számos kisebb hibajavítást is tartalmaz, amelyekről bővebb információt a kiadási megjegyzésekből szerezhetnek az érdeklődők. Az új driver az alábbi hivatkozásokra kattintva tölthető le:

 

[list type="unordered"]

[*]Windows XP: 32-bit | 64-bit

[*]Windows Vista/7: 32-bit | 64-bit

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward