Elérhető a legfrissebb Intel HD Graphics driver

Újításokkal és rengeteg hibajavítással érkezett az új intel HD Graphics driver.

Elérhető a legfrissebb Intel HD Graphics driver

Megérkezett a legfrissebb Intel HD Graphics drivercsomag, amely ezúttal az Ivy Bridge és a Haswell asztali-, illetve mobil processzorokat veszi célba. A Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 operációs rendszerekhez passzoló, 32-bites és 64-bites változatban egyaránt elérhető driver az Intel HD Graphics 2500/4000/4200/4600/5000, valamint az Iris Graphics 5100-as és az Iris Pro Graphics 5200-as videó vezérlőket támogatja, de emellett néhány Pentium és Celeron processzorhoz is alkalmazható, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül.

A 15.33.14.3412-es drivercsomag több fontos újítást is felvonultat. Az első és talán legfontosabb, hogy a friss driver telepítése után egyes Celeron (2957U/2961Y/2981U/G1820/G1820T/G1820TE/G1830) és Pentium (3558U/3561Y/ G3220/G3220T/G3320TE/G3420/G3420T/G3430) sorozatú processzoroknál elérhetővé válik a QuickSync támogatás, ami sokak számára lehet jó hír. A friss driver emellett teljesítménynövekedést is kínál az egyes OpenGL alapú alkalmazások esetében. Az OpenGL támogatás kiegészült az EXT_clip_control, illetve az ARB_vertex_attrib_binding bővítményekkel, a Texture Image egységek maximális száma pedig 32-re emelkedett. További fontos változás, hogy videokonferencia és videorögzítés alkalmával a korábbinál jobb minőséget élvezhetnek a felhasználók, hála a különböző optimalizációknak.

A fentiek mellett számos hibajavítás is érkezett, amelyek a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 alatt jelentkező hibákra kínálnak gyógyírt. Windows 8.1 alatt kijavították azt a hibát, amelynek következtében a Mozilla Firefox webböngészőben futó OpenGL alapú alkalmazásoknál korábban képhibák jelentkeztek. Ugyanez igaz a különböző DirectX9-es játékok alatt jelentkező képhibák okaira is. Ezentúl Windows 8.1 alatt a Miracaston keresztül kapcsolódó kijelző tulajdonságainak megváltoztatásakor nem fagy ki többé a rendszer. Az a hiba is a múlté, amely miatt kékhalál jelentkezett rendszerindításkor a három darab DisplayPort 1.2-es monitort alkalmazó rendszereknél. A Call of Duty: Black Ops II alatt jelentkező képhibák okát szintén javították, csak úgy, mint a Second Life összeomlását okozó hibát. Ezentúl CineBench alatt sem érkezik több hibaüzenet tesztelés közben.

Windows 7 alatt mostantól nem lesz szükség a grafikus driver telepítése után két újraindításra ahhoz, hogy a HDMI-re kapcsolódó eszközön elérhető legyen az audió támogatás. Windows 7 alatt az a hiba is a múlté, amely miatt a dokkoló állomásra kapcsolt két darab DisplayPort 1.2-es megjelenítőt nem érzékelte az alvó módból felébredő rendszer – ez a hiba egyébként klón módba kapcsolt kijelző konfigurációnál jelentkezett. A szoftvermérnökök azt a hibát is javították, amely miatt egyes DirectX 11-es alkalmazások huzamosabb ideig történő futtatásakor kékhalál jelentkezett. Az említetteken felül egyéb apróbb hibákat is javít az új Intel HD Graphics driver, úgyhogy feltétlenül érdemes telepíteni, ha HD Graphics 2500-as sorozatú, vagy ennél újabb Intel HD Graphics videó vezérlőre támaszkodó rendszerrel rendelkezünk. Ugyan sok hibajavítás érkezett, de még mindig van számos olyan hibajelenség, amelyről tudnak az Intel szakemberei, és még nem javították ki őket. Ezekről a dokumentáció ad bővebb tájékoztatást.

Az új szoftvercsomagban az Intel Iris és HD Graphics driver mellett a Display Audio driver, az Intel Media SDK futtatókörnyezet, az Intel OpenCL driver és a Graphics Control Panel is jelen van. A driverhez kapcsolódó leírást innen, magát az új drivert 32-bites rendszerekhez innen, 64-bites rendszerekhez pedig innen lehet letölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward