Elérhető a FireFox 4 legfrissebb béta változata

A Mozilla szoftvermérnökei elkészítették a Firefox 4-es kiadásának legfrissebb béta változatát, amely hibajavításokkal és új funkciókkal is bővült. A szoftver a hivatalos blogban található információk szerint most már több, mint 30 féle nyelven érhető el, azaz 10 nyelvvel többet támogat, mint a korábbi változat.

Elérhető a FireFox 4 legfrissebb béta változata

A Mozilla szoftvermérnökei elkészítették a Firefox 4-es kiadásának legfrissebb béta változatát, amely hibajavításokkal és új funkciókkal is bővült. A szoftver a hivatalos blogban található információk szerint most már több, mint 30 féle nyelven érhető el.

A friss béta változat többérintéses támogatással bővült (multi-touch), amely az érintőkijelzővel és többérintéses támogatással ellátott Windows 7 alapú rendszerek számára bír jelentőséggel. Az új szoftver emellett a JavaScript kezelés tekintetében is átesett némi optimalizáción, így a komplikált, numerikus alapokon nyugvó kódrészek a korábbinál jóval hatékonyabban futnak, ami főleg a grafikai megjelenítés esetében fontos (streamlined graphics) a modern webes alkalmazásoknál. Ennek technikai hátterével kapcsolatban itt találnak információkat azok, akik komolyabban is el kívánnak mélyedni a témában.

A Firefox 4 bétája egy úgynevezett Feedback bővítménnyel is rendelkezik, amely lehetőséget biztosít a tesztelők számára, hogy különböző projektekben névtelenül részt vegyenek és észrevételeikkel segítsék a fejlesztők munkáját. A Feedback eszköz és a Mozilla Labs Test Pilot igen hatékony megoldásnak bizonyult, ugyanis a fejlesztők napi szinten több, mint 3500 visszajelzést kapnak a felhasználóktól, illetve a tesztelőktől, amelyek hasznos észrevételeket, hibákkal kapcsolatos jelzéseket és különböző javaslatokat egyaránt tartalmaznak.

A Firefox 4 legújabb béta kiadását innen lehet letölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward