Elérhető a Catalyst 11.5-ös változata

Az AMD az elmúlt hónap folyamán a szokásosnál egy picit később adta ki Catalyst eszközillesztő szoftverét, ám úgy tűnik, hogy a májusi Catalyst esetében a gyártó behozza a lemaradást. Azt, hogy ez mennyire így van, jól jellemzi a tény: mostantól bárki letöltheti a 11.5-ös Catalyst-et, amely ezúttal is támogatja a Radeon HD 2000-es család tagjaiig visszamenőleg az AMD összes asztali videokártyáit, valamint a Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es sorozatú integrált videó vezérlőket is.

Elérhető a Catalyst 11.5-ös változata

Az AMD az elmúlt hónap folyamán a szokásosnál egy picit később adta ki Catalyst eszközillesztő szoftverét, ám úgy tűnik, hogy a májusi Catalyst esetében a gyártó behozza a lemaradást, már tölthető is a 11.5-ös Catalyst, amely támogatja a Radeon HD 2000-es család tagjaiig visszamenőleg az AMD összes asztali videokártyáit, valamint a Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es sorozatú integrált videó vezérlőket is.

Catalyst 11.5: kisebb hibajavítások, néhány pici újítás

A kisebb javítások mellett ezúttal a Hydravision szolgáltatással kapcsolatban érkezik néhány újítás, amit Eyefinity konfigurációk esetében lehet majd használni. Az egyik újítás, illetve inkább javítás az, hogy mostantól a HydraGrid szolgáltatás teljes mértékben figyelembe veszi a felhasználó által létrehozott kereteket. A másik fejlesztés, hogy mostantól elérhető egy "automata rács" névre keresztelt funkció, ami automatikusan igazodik a felhasználó által beállított Eyefinity konfigurációhoz.

A szoftvercsomag tartalmazza a megjelenítő vezérlő 8.85-ös kiadását, a HydraVision szoftvert, a déli hídhoz, illetve IXP-hez szükséges drivert, valamint az AMD Catalyst Control Center 8.85-ös változatát. Aki kíváncsi az új eszközillesztő szoftverrel kapcsolatos további részletekre, tekintse meg a kiadási megjegyzéseket, amelyeket itt lehet fellelni.

A Catalyst 11.5 32- és 64-bites Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekhez egyaránt elérhető. A rendszerük számára megfelelő kiadást innen tölthetik le az AMD videokártya tulajdonosok.

Nem kellett sokat várni az első gyorsjavításra sem: itt a Catalyst 11.5a

A vállalat a Catalyst 11.5 végleges változata mellett már kiadta a Catalyst 11.5a gyorsjavítást is, amely számos problémára jelent gyógyírt. A gyorsjavítás első körben teljesítmény optimalizációt kínál és néhány, főleg a képminőséggel kapcsolatos hibát javít a Brink esetében. A második fontos javítás akkor jöhet jól, ha több H.264-es videót konvertálunk át MPEG2 Blu-ray videó formátumba: mostantól ekkor nem kell lassulástól és lagtól tartanunk. Ha már a lagnál tartunk: a hotfix javítja a néhány felhasználó által jelzett egérkurzorral kapcsolatos hibát is, így az egérmutató mozgása mostantól náluk is szaggatás- és késésmentes lesz.

Fontos javítást kapnak a Radeon HD 6600-as sorozatú videokártyák tulajdonosai is. Az említett videokártya esetében - a DDR3-as verzióknál - DirectX 9-es mód alkalmazásakor több játékban is képvillódzást lehetett észlelni, de ez már a múlté.

Az érintett játékok a következők:

[list type="unordered"]

[*]Civilization 5

[*]Dead Rising 2

[*]Fallout 3

[*]Mafia 2

[*]NBA 2010

[*]ShenGuiChuanQi

[*]Starcraft 2

[*]Warcraft III

[*]World of Warcraft

[/list]

A Catalyst 11.5a hotfixet innen lehet letölteni Windows 7, Vista és Windows XP operációs rendszerekhez.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward