Elemes fülhallgatóval állhat elő a Samsung

Elemes fülhallgatóval állhat elő a Samsung

A Samsung tisztán látja, hogy a vezeték nélküli fülhallgatókra egyre nagyobb igény mutatkozik, és éppen ezért folyamatosan próbál új fejlesztésekkel előrukkolni, évente mutat be friss termékeket. A napokban pedig egy érdekes fülhallgatós szabadalom bukkant fel a cég nevéhez köthetően.

A leírás szerint a dél-koreai alakulat azt szeretné megoldani, hogy elemről is lehessen működtetni a viselhető kiegészítőjét, de elvileg tölthető is lenne a szerkezet, így működés közben nem mindig az elem lenne terhelve, hanem egy átmeneti energiaforrásként szolgáló akkumulátorról is tudna üzemelni. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala által bejegyzett megoldás teljesen vezeték nélkül használható, mint a Galaxy Buds, és ahhoz a fülhallgatóhoz hasonlóan a felhasználó hallójáratába illeszkedhet majd egy elasztikus anyagból készülő illesztékkel.

Galéria megnyitása

Az elemes tápellátásnak meglenne az az előnye, hogy egyáltalán nem kellene a töltésre várni, hanem egy pillanat alatt megoldható lenne egy elemcserével, hogy tovább lehessen használni. Gombelemet szinte bárhol lehet vásárolni manapság, és filléres tételről van szó. Arról nincs információnk, hogy egy hagyományos elemmel meddig lehetne használni egy fülhallgatót, de mivel az ilyen eszközökben található hardveres komponenseknek a fogyasztása folyamatosan csökken, így a jövőben elképzelhető, hogy lesznek már olyan megoldások, amikkel több hónapnyi használatot lehet majd elérni egyetlen elemről.

A Samsung a szabadalomban foglaltak szerint nem hagyja ki teljesen az akkumulátort a masinából, vagy legalábbis lesz benne valamilyen alternatív energiaforrás az elem mellett. Ezt nem lehet látni az ábrán, de kikövetkeztethető abból, hogy elvileg lehet majd tölteni egy kicsi csatlakozófelületen keresztül, és az elemcsere idejére sem fog leállni, szóval nem lesznek a használatban megszakítások. Ez főleg akkor jöhet jól, ha az elem éppen egy telefonhívás bonyolítása közben adja meg magát, de egyéként is kényelmesebbé teszi a használatot, ha nem kell az elem kicserélését követően az újra társítással időt tölteni.

Persze ez csak egy bejegyzett szabadalom egyelőre, és a szabadalmak nem mindig valósulnak meg, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy a Samsung vizsgálja annak a lehetőségét, hogy hasonló megoldással hozakodjon elő. Kíváncsian várjuk, hogy a következő években milyen fejlesztések jelennek majd meg a vezeték nélküli fülhallgatókban. Mivel a piackutatók szerint 2020-ra már közel 130 millió dolláros üzletág lesz ez, így a nagy gyártók is tisztában vannak vele, hogy érdemes a fejlesztésekbe fektetni, ez pedig innovatív megoldásokat szülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap