Eleinte kevés Skylake CPU kerül az üzletek polcaira?

Tajvani és svéd források beszámolói alapján úgy tűnik, a processzorok első hulláma csak néhány napig lesz elérhető, annyira kevés érkezik belőlük

Eleinte kevés Skylake CPU kerül az üzletek polcaira?

Az Intel várva várt Skylake processzorainak első hulláma a következő hét folyamán rajtolhat el, ahogy az a korábbi hírekből már sejthető. Első körben Core i5-ös és Core i7-es sorozatú asztali Skylake-S modellek kerülnek az üzletek polcaira – ezek mindössze ketten lesznek: egyikük a Core i7-6700K, a másikuk pedig a Core i5-6600K.

A friss beszámolók alapján úgy tűnik, hogy a hivatalos rajtra csak kevés processzorral készül az Intel, ugyanis a Skylake processzorokból még nem készül elegendő mennyiség. Ez azt okozhatja, hogy a készletek hamar, mindössze néhány nap alatt elfogynak. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mi okozza a limitált készletet, azaz tudatos stratégiáról, vagy gyártással kapcsolatos nehézségekről van-e szó. Abszolút nincs kizárva, hogy a lépés a korábban felhalmozott előző generációs processzorokból álló raktárkészletek leapasztását célozza, hisz a korábbi beszámolók szerint nincs szó semmilyen gyártástechnológiai nehézségről.

A fura helyzetről egyébként a tajvani források mellett már a SweClockers munkatársai is beszámoltak, akiknek egy svéd viszonteladó is megerősítette, valóban szűkös lesz az első hullámban érkező árukészlet. A források szerint az új processzorokhoz érkező érdekesebb alaplapok megjelenését is hátrébb tolták egy pár héttel.

Az ügyben hivatalos reakció egyelőre nem érkezett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward