Elegáns számítógépházakkal jelentkezik a Thermaltake

Az Urban T sorozat egy T21-es és két T31-es modellel bővül - utóbbiak között persze csak oldallap tekintetében van különbség.

Elegáns számítógépházakkal jelentkezik a Thermaltake

A Thermaltake két új számítógépházat mutatott be, amelyek sorrendben az Urban T21, illetve az Urban T31 nevet viselik. Előbbi csak ablakos kivitelben érhető el, utóbbiból viszont ablakos és teli oldallappal ellátott változat egyaránt készült - a teli oldallapos kiadás extraként még némi zajszigetelő habszivaccsal is rendelkezik annak érdekében, hogy a zajok a házon belül maradhassanak.

Thermaltake Urban T21

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Az igényes, letisztult dizájnnal rendelkező számítógépházak első ránézésre nagyon hasonlítanak egymásra, ugyanis mindketten nyitható, szálcsiszolt alumíniumborítással rendelkező előlapot kaptak és formavilágukban is sok a hasonlóság, de azért különbségek is akadnak szép számmal.

A termékek pontos tulajdonságait az alábbi táblázat összesíti.

Ahogy az a fenti táblázatból kiderül, a T31 minden méretét tekintve nagyobb, mint a T21 és a folyadékhűtő rendszerekhez is komolyabb támogatást kínál, mint kistestvére. Ezeken felül egyéb különbségek is vannak az újdonságok között, ezeket hamarosan ki is tárgyaljuk, de most az alábbi képek segítségével nézzük is meg egy kicsit közelebbről a T21-es modellt.

Thermaltake Urban T21

Thermaltake Urban T21

Thermaltake Urban T21

Thermaltake Urban T21

Az Urban T21 egy olcsóbb számítógépház benyomását kelti mind kívülről, mind pedig belülről, és ez nem is véletlen. Ez a modell csak egyféle oldallappal érhető el, ami cserébe kínál szellőzőt és apró oldalablakot is, belsejében pedig költséghatékony felépítést alkalmazó, de azért szerszámmentes szerelhetőséget biztosító bővítőhelyek lapulnak. A belső 3,5 colos bővítőhelyek ennél a modellnél csak átalakítóval fogadnak 2,5 colos adattárolókat, a T31 esetében - a fiókos kivitelnek köszönhetően - azonban egyszerűen, külön kiegészítők alkalmazása nélkül beszerelhetőek a 2,5 colos meghajtók is.

A ház tetején ennél a modellnél túl sok extrát nem találunk: itt csak az előlapi portok, illetve egy 120 milliméteres ventilátort fogadó szellőző sorakozik - mind előbbi, mind pedig utóbbi szerényebb annál, mint amit a T31-es modellnél kapunk.

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Thermaltake Urban T31 és T31 Window

Az Urban T31 kétféle kivitelben érkezik: az egyik plexi oldalablakkal, a másik pedig zajszigeteléssel ellátott, teli oldalablakkal büszkélkedik - szellőző azonban egyik oldallapon sincs. A ház tetején ennél a modellnél egy igényesebb kivitelű, két darab 120 milliméteres vagy egy darab 140 milliméteres átmérőjű ventilátort fogadó szellőző található, plusz rendelkezésre áll egy dokkoló is, ami 2,5 colos és 3,5 colos SATA adattárolókat fogad. A ház belsejében is találunk különbségeket, ugyanis míg a T21 maximum 320 milliméternyi helyet kínál a videokártyák számára, addig a T31 már 410 milliméternyi helyet tud felajánlani, ha eltávolítjuk a HDD keretet. HDD keret alkalmazása mellett csak 290 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A T31-es modellnél a ház hátulján, alul elhelyezett tápegység alatt, illetve a tetőlapon kialakított szellőzőknél kivehető, mosható szűrők is találhatóak.

Előlapi portok tekintetében szintén tapasztalható némi különbség, ugyanis a T21 csak egy mikrofon bemenetet, egy fejhallgató kimenetet, illetve két USB 3.0-s portot vonultat fel, ehhez képest a T31 további két USB 2.0-s előlapi porttal is rendelkezik. A házak hátulján a folyadékhűtő rendszerekhez tartozó külső hőleadó radiátor csövei könnyedén kivezethetőek, ugyanis minden esetben rendelkezésre áll két gumírozott furat.

A remek szellőzéssel és letisztult, egyszerű, de igényes dizájnnal ellátott számítógépházak hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, hogy a T21-es kuckó, illetve a T31-es modellek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward