Elegáns monitorok a Porsche Studio F.A. és az AOC együttműködéséből

Az új monitorok IPS panel köré épülnek, rendkívül elegánsak, és általános tulajdonságaik sem rosszak.

Elegáns monitorok a Porsche Studio F.A. és az AOC együttműködéséből

Az AOC már több olyan monitort is bemutatott az elmúlt évek során, amelyek dizájnában a Porse F.A. Studio segítségét kérte – ez az a dizájnstúdió, amely a népszerű autómárkához kötődik. A napokban két újabb monitor jelent meg, amelyek ismét ebből az együttműködésből születtek: a kisebbik a 27 hüvelykes Q27T1, míg a nagyobbik a 31,5 hüvelykes U32U1. Az újdonságokról először április folyamán érkeztek információk, most azonban egyikük már elérhetővé vált kereskedelmi forgalomban, és már a másikra sem kell sokat várni.

Galéria megnyitása

A kisebbik monitor egy 27 hüvelykes IPS panel köré épül, amely elegáns házban kapott helyet, a gyári állvány pedig igényes, aszimmetrikus kivitelben érkezik. A letisztult dizájnnal rendelkező monitor 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, maximális fényerőssége 350 nit, míg tipikus kontrasztaránya 1000:1 értéket képvisel. A betekintési szögek természetesen szélesek, 178 fokosak, és a színhűséggel sincs baj, hiszen a panel az NTSC színteret 90%-ban, az sRGB színteret pedig 107%-ban képes lefedni, ami általános felhasználásra bőven elég. A fenti paraméterek alapján HDR tanúsítványt nem kapott a termék, de ez aligha lehet probléma. A 279 angol fontba kerülő megjelenítő fedélzetén két darab HDMI és egy DisplayPort videó bemenet foglal helyet, egyéb extrákat viszont nem kapunk. A dizájn azonban magáért beszél.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A második monitor, vagyis az U32U1 már egy 31,5 hüvelykes IPS panellel büszkélkedik, ami ráadásul 10-bites színkezeléssel dolgozik. A 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozó panel ebben az esetben is igényes környezetbe került, akár a házat, akár az állványt nézzük. A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel a DCI-P3 színteret 90%-ban képes lefedni, maximális fényerőssége pedig 600 cd/m2-es értéket képvisel, így a Vesa DispalyHDR 600-as tanúsítványát is kiérdemelte. Az 5 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett dolgozó panel 1300:1 tipikus kontrasztaránnyal bír és HDR 10 támogatással is rendelkezik. Videó bemenetei között egy HDMI 2.0-s, egy HDMI 1.4-es, egy DisplayPort 1.2-es, valamint egy USB-C 3.0-s csatlakozó sorakozik – utóbbi maximum 65 wattos teljesítménnyel tudja tölteni a monitorhoz kapcsolódó noteszgépek akkumulátorát. Az új monitor ezeken felül még négyportos USB 3.0-s hubot is kapott. Kereskedelmi forgalomban várhatóan az év vége felé jelenhet meg, hivatalos listaára jelenleg nem ismert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap