Elbocsátások várhatóak az AMD-nél

És ezzel együtt egyéb változásokra is lehet számítani, amelyek segíteni fognak a működés hatásfokának javításában, így csökkennek a kiadások.

Elbocsátások várhatóak az AMD-nél

Az AMD háza táján gőzerővel zajlanak az események: nemrégiben kiderült, hogy a céget elhagyta egy nagyon komoly szaktekintély hírében álló vezető mérnök, a napokban pedig arról érkezett hír, hogy a vállalat illetékesei egyelőre nem tudtak megállapodni a Silver Lake vezetőségével a 25%-os részesedés eladásával kapcsolatban. Utóbbi tőkeinjekciót jelentene a vállalat számára, amit egyebek mellett kutatásra és fejlesztésre lehetne fordítani.

A cég annak érdekében, hogy működését és költségvetését optimalizálhassa, hamarosan elbocsátja globális munkaerejének mintegy 5%-át. Ez a lépés része annak a nagy átstrukturálási tervnek, amelynek keretén belül nem csak létszámcsökkentésre kerül sor, de egyes munkák kiszervezésére is, így az IT szolgáltatásokat és az alkalmazásfejlesztést a jövőben külsős cégek végezhetik. Fontos lépés az AMD ingatlan portfóliójának konszolidációja is, ami szintén segíthet a pénzügyi helyzet és a működési hatásfok javításában.

Az átstrukturálás részeként mintegy 42 millió dolláros költsége keletkezik a vállalatnak, amelyből 41 millió dollár a 2015-ös pénzügyi év harmadik pénzügyi negyedévében lesz elkönyvelve. Az említett összegből nagyjából 31 millió dollárt tesznek ki a végkielégítések, illetve az egyéb juttatások, míg az ingatlan konszolidáció 1 millió dollárt visz el. További 9 millió dollárnyi költséget jelentenek a különböző szoftverlicencekkel kapcsolatos folyamatban lévő kifizetések és értékcsökkenések is.

Az AMD a fentebb említett átalakítások következtében a 2015-ös év fennmaradó pénzügyi negyedéveiben 2-, illetve 7 millió dolláros költségcsökkentéssel számol, a 2016-os pénzügyi év folyamán pedig 58 millió dollár megspórolására nyílik lehetősége az átalakítások miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward