Elbocsátások az IBM-nél is

Az elmúlt időszakban számos cég kényszerült a zsugorodó bevételek miatt csökkenteni a kiadásokat, ami általában munkaerőcsökkentést, átcsoportosítást és kiszervezést jelent. Legutóbb a Microsoft adta be a derekát az egyre keményebb gazdasági helyzet miatt, most pedig egy másik óriáscég, az IBM tervez leépítéseket.

Elbocsátások az IBM-nél is

Az elmúlt időszakban számos cég kényszerült a zsugorodó bevételek miatt csökkenteni a kiadásokat, ami általában munkaerőcsökkentést, átcsoportosítást és kiszervezést jelent. Legutóbb a Microsoft adta be a derekát az egyre keményebb gazdasági helyzet miatt, most pedig egy másik óriáscég, az IBM tervez drasztikusabb leépítéseket.

Az IBM korábban már jelentett be munkaerőcsökkentési-tervet, ez akkor 2800 fő elbocsátását jelentette, de az eWeek értesülései szerint ez a szám növekedni fog a közeljövőben. Eddig 1419 alkalmazott a szoftver és 1449 a terjesztéssel kapcsolatos részleget hagyta ott. Az új elbocsátások a vállalat két eddig érintetlen területét Systems és Technology részlegeket fogják érinteni.

Azt még nem tudni hogy összesen hány alkalmazottról van szó és pontosan honnan fognak az utcára kerülni, az azonban biztos, hogy a sajnálatos lépések a hónap folyamán fognak életbe lépni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward