Ekkora lesz egy Ontario chip

A Berlinben éppen zajló IFA 2010-es rendezvény alkalmával az AMD megmutatta a nagyközönség számára, hogy hogyan is néz ki az első Bobcat architektúra köré épülő alacsony fogyasztású Fusion APU egység, amely az Ontario kódnevet viseli. A termék CPU (Central Processing Unit) helyett azért kapta az APU (Accelerated Processing Unit) nevet, mert a kis processzor belsejében egy integrált videó vezérlő is helyet kapott, amely nem csak grafikai, hanem általános számításokhoz is használható. Ilyen megoldás a Llano is, amiről nemrégiben friss hírek is érkeztek.

Ekkora lesz egy Ontario chip

A Berlinben éppen zajló IFA 2010-es rendezvény alkalmával az AMD megmutatta a nagyközönség számára, hogy hogyan is néz ki az első Bobcat architektúra köré épülő alacsony fogyasztású Fusion APU egység, amely az Ontario kódnevet viseli.

Az Ontario egységek x86-os processzormag(okkal), valamint DirectX 11-es GPU-val érkeznek majd és főként a netbookokban, a tábla konfigurációkban, valamint a különböző alacsony fogyasztás mellett működő hordozható készülékekben tűnhetnek fel a nem is oly távoli jövőben. Az AMD megmutatta magát az Ontario chipet, ami a képek szerint nagyjából akkora, mint egy 1 eurós érme. A processzor a mobil Athlon és Phenom processzorokhoz hasonlóan nem kapott hűtősapkát (IHS - Integrated HeatSpreader).

Az Ontario egységek kis fogyasztás mellett üzemelnek majd: ezek a 100 mm2-nél kisebb magfelülettel rendelkező  Fusion APU modellek 9W-os TDP-vel érkeznek, de készülnek majd nagyobb teljesítményű APU egységek is, amelyek Zacate kódnévvel kerülhetnek forgalomba. Ez utóbbi processzorok már az Intel CULV  központi egységei ellen vehetik fel a harcot az ultrakönnyű noteszgépek, a nettopok, valamint az egybegépek piacán a maguk 18W-os TDP-jével. A gyártó tervei szerint az OEM partnerek számára 2010 negyedik negyedévében kezdődhet meg az említett Fusion APU modellek szállítása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward