EKG-mérést és egy éves üzemidőt ígér a Withings órája

A Move ECG egy teljesen egyszerű karórának tűnik, de vannak érdekes trükkök a tarsolyában, és emellett előállt egy új vérnyomásmérővel is a vállalat.

EKG-mérést és egy éves üzemidőt ígér a Withings órája

A Withing viharos időszakon van túl, de mostanra kezdenek rendeződni a sorai, és érkeznek a friss fejlesztések, amik valóban új lehetőségekkel szolgálnak. A CES-re a vállalat több terméket is magával vitt, melyek közül elsőként a Move ECG órával fogunk megismerkedni, ez azoknak próbál a kedvében járni, akik az EKG-t nagyon vonzó funkciónak találják az Apple Watch Series 4 okosórában.

Az elsősorban a hosszú üzemidőt nyújtó viselhető kiegészítői révén ismert Withings most egy olyan készüléket mutatott be, amibe az egészségügyi területen szerzett tapasztalatait is beletette, hiszen az apró Move ECG képes EKG-mérést készíteni, annak ellenére, hogy kívülről egy teljesen mezei karórának tűnik. A készüléknek kettő számlapja van, az egyikről a pontos időt lehet majd leolvasni, a másik, kisebb pedig arra fog szolgálni, hogy az okos funkciókkal kapcsolatban szolgáltasson információkat. Ezen lehet például folyamatosan nyomon követni, hogy a kitűzött napi lépésszámból százalékosan tekintve mennyi van még hátra. Ilyen opciót azonban már korábbi Withings óránál is láttunk, szóval ez nem újdonság, az viszont határozottan igen, hogy már van elektrokardiográfiás szenzor is.

Galéria megnyitása

Az EKG létrehozására szolgáló rendszer összesen három elektródából áll, ezekből kettő a szerkezeten belül van elhelyezve a hátlap mögött, a harmadik pedig a kerethez kapcsolódik. A mérés során az órát viselő személynek kettő ujjával kell a két oldaláról összefognia az óra peremét, és amikor vége a folyamatnak (kb. 20 mp-et vesz igénybe), akkor rezgéssel jelez a Move ECG, hangkeltő ugyanis nincsen benne. Az Apple okosóráján meg lehet nézni az EKG-t, itt viszont a digitális kijelző hiányában a karórához csatlakozó okostelefonra telepített Health Mate applikációban kell keresni az adatokat. Fontos azt elmondani, hogy ez a technológia az Egyesült Államokban még az Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) vizsgálata alatt van, szóval nincs hitelesítve, de ez nem is kell ahhoz, hogy forgalomba kerülhessen, csupán arról van szó, hogy nem lehet rá hivatkozni, mint hiteles mérőeszközre. Ettől függetlenül a Health Mate program ki tudja elemezni a rögzített információkat, és amennyiben bármilyen problémára utaló jelet észlel, az eredményt el tudja küldeni az illető orvosának egy .PDF dokumentumba összegezve.

Galéria megnyitása

A Withings Move ECG pulzusmérővel nem rendelkezik, viszont a benne található mozgási szenzorokat kihasználva éjjel-nappal hasznos társ, hiszen napközben a lépéseket számlálja szorgosan, míg este az alvási ciklusokat monitorozza. Beépített GPS nincs benne, de az applikációjának van olyan funkciója, hogy nyomon tudja követni a felhasználót. Az eszköz 50 méterig bírja a vizet és egészen kicsi, így a hölgyek is bátran viselhetik. A vállalat sok különböző színű és számlapú kivitellel készül, és lesz testreszabási lehetőség is a vásárlás előtt, szóval mindenki megtalálhatja majd a számára tetszetős példányt belőle. A szerkezet üzemidejét sok dolog befolyásolhatja majd, de a Withings nem kevesebb mint 12 hónapos, vagyis egy éves futási teljesítményt vetít előre normál használat mellett. Mondanunk sem kell, hogy ennek köszönhetően valószínűleg még több embernek az érdeklődését kelteni majd fel, hiszen az egyszerű viselhető kiegészítőknél sokszor a gyenge üzemidő az, ami visszatartja a vásárlókat.

Galéria megnyitása

A Withings Move ECG 130 dollárba fog kerülni, és a második negyedévben kerül majd a boltokba – pontosabb időpontot nem közölt a cég. A Withings Move karóra az EKG funkció nélkül is megvásárolható lesz, így olcsóbb, mindössze 70 dollárba kerül, és már 18 hónapos az üzemideje, szóval tovább is bírja, mint az okosabb társa. Ráadásul ehhez már február 5-étől hozzá lehet majd jutni.

Galéria megnyitása

A Withings egy vérnyomásmérővel is előállt BPM Core néven. Ez a vérnyomás és a pulzus mellett szintén képes lesz EKG-t is készíteni, ráadásul ezt is igyekszik hitelesítetni az illetékes hatóságokkal a vállalat. A BPM Core Micro-USB csatlakozón keresztül tölthető és egy szusszal több száz mérést tud abszolválni a Withings elmondása alapján, szóval meglehetősen izmos akkumulátor kerülhetett bele. És bár sokak számára lenne vonzó egy ilyen vérnyomásmérő a háztartásban, valószínűleg visszatartó erő lesz majd a vásárláskor az ára, ugyanis 250 dollárt kell érte leszurkolni. A Withings BPM Core forgalmazása a második negyedévben indul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap