Ek + HWBOT = új folyadékhűtő blokk, GPU-ra

Megszületett az EK Water Blocks és a HWBOT együttműködésének első gyümölcse, az EK-VGA Supremacy HWBOT Edition, ami nem más, mint egy nagy hűtőteljesítményt kínáló, minőségi GPU folyadékhűtő blokk.

Ek + HWBOT = új folyadékhűtő blokk, GPU-ra

Az új, kifejezetten grafikus processzorokhoz kifejlesztett folyadékhűtő blokk EK-Supermacy alapokra építkezik, és a 2010-ben megjelent EK-VGA Supreme HF közvetlen utódjának tekinthető. Az újdonság teljes egészében fémből készített konstrukció: alsó része vörösrézből, felső része pedig sárgarézből készült.

A friss folyadékhűtő blokk elődjéhez képest több tekintetben is fejlődött. A továbbfejlesztett felépítés jóvoltából akár 20%-kal magasabb folyadékáram is elérhető vele, ami jelentősen javítja a hőleadó teljesítményt. Az új termék hűtőteljesítménye is javult: elődjéhez képest 2 Celsius fokkal alacsonyabban tudja tartani a GPU üzemi hőmérsékletét, ami esetenként rengeteget jelenthet.

A folyadékhűtő blokkba belépő hűtőközeg egy speciális szórófejen áthaladva felgyorsul, majd turbuláns áramlások közepette végighalad a rendkívül vékony csatornákon, amelyek extrém nagy hűtőfelületet biztosítanak. A talpazat speciálisan kialakított, gondosan megmunkált rézből készült, amelyhez alapanyagként a piacon kapható legtisztább rezet vetették be a gyártó mérnökei. A még gyorsabb hőleadás érdekében a rézből készült talpazatot polírozták is.

A talpazat felett egy sárgarézből készült felsőrész húzódik, ami ugyancsak precíz megmunkálással készült, sőt, még nikkelbevonatot is kapott annak érdekében, hogy a korrózió okozta káros hatások kiküszöbölhetőek legyenek. A fotók szerint nem csak a blokk felső, hanem annak alsó része is nikkelbevonatot kapott. A teljesen fémből készült folyadékhűtő blokk gyártója szerint kiválóan helytállhat extrém tuningra épített, hűtött folyadékot alkalmazó, rendkívül alacsony hőmérsékleten üzemelő rendszerekben is.

Az új folyadékhűtő blokk többféle videokártyára felszerelhető. A termék az 53 x 53 milliméterestől az 58 x 58 milliméteresig terjedő furattávolságokat támogatja, és van hozzá néhány lefogató keret is (GF560, GF2x0, HD6670).

A termék dobozában a folyadékhűtő blokk mellett az EK-VGA EasyMount HF névre keresztelt rögzítő keret, az EK-VGA Supreme HF HD7970 CU adapter, illetve a fentebb említett három rögzítő keret egyaránt jelen van. A jobb hőátadás érdekében egy Gelid GC-Extreme típusú 1,5 gramos hővezető paszta is jár.

A teljes csomag 73,95 eurós ajánlott végfelhasználói áron kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward