Eizo monitor 240 Hz-es képfrissítési rátával

Megérkezett az Eizo legfrissebb terméke, amely 240 Hz-es képfrissítési rátájával és vonzó paramétereivel próbál majd hódítani a monitorok szegmensében.

Eizo monitor 240 Hz-es képfrissítési rátával

A DuraVision sorozatot erősítő, FDF2405W típusjelzéssel ellátott monitor egy igazi különlegesség. A termék 23,5 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással rendelkező VA panellel érkezik, amely 176 fokos függőleges és 176 fokos vízszintes betekintési szöget kínál. A kijelző 240 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemel: az elektronika a beérkező 120 Hz-es jelet 240 Hz-re konvertálja, így a képi megjelenítés érzékelhetően jobb lesz, ugyanis a gyors mozdulatok simábbnak, gördülékenyebbnek tűnnek majd, a kép így szebb, élesebb lesz, mint amit 120 Hz-es képfrissítési ráta esetén tapasztalhatunk.

A 23,5 colos képátlójú VA panel egyébként 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, képaránya pedig 16:9-es. A tipikus kontrasztarány 5000:1, a fényerősség pedig 450 cd/m2-es értéket képvisel. Utóbbi, azaz a fényerősség esetében 350 cd/m2-es értékkel kell számolni, ha a Blur Reduction technológiát engedélyezzük. A VA panelnek 4 ezredmásodpercre van szüksége a szürkéből szürkébe (GTG) történő átmenet teljesítéséhez. Jó hír, hogy a panel matt felülettel érkezik, azaz fényesebb környezetben sem tükröződik.

A fedélzeten a felsoroltak mellett az Eizo DUE (Digital Uniformity Equalizer) technológiája is jelen van, ami a képminőség javításáért felel, méghozzá úgy, hogy a bevilágítás és a chroma egyenetlenségeit megpróbálja minél hatékonyabban korrigálni, így a kép homogénebb, egységesebb lesz. Emellett a 3D LUT eljárás is rendelkezésre áll, ami a különböző színek megjelenítésének testre szabását segíti, így maximális színpontosság érhető el. Az újdonság EPD (Equal Probability of Detection) gamma támogatást is kapott, ami a fekete és a fehér színárnyalatok közötti minden szinátmenet-lépcsőt érzékelhetővé tesz, így az egyébként nehezen észlelhető objektumok és részletek is láthatóvá válnak a műholdképeken, illetve a különböző légi felvételeken. Az EPD technológiát az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Térinformatikai Hírszerző Ügynöksége definiálta.

Az új monitor 3D-s tartalmak megtekintésére is használható, méghozzá aktív 3D-s szemüveget alkalmazó rendszerekkel. A termék a bejövő 120 Hz-es tartalomhoz kínál szinkronjelet, amit háromtűs mini-DIN csatlakozón keresztül lehet elérni. A videó bemenetek között egy DVI-D, illetve egy DisplayPort csatlakozó sorakozik, de mellettük egy USB 2.0-s hub is rendelkezésre áll, ami két portot biztosít.

A friss megjelenítő maximális fogyasztása 70 watt, tipikus fogyasztása pedig 34 watt. A termék készenléti állapotban kevesebb, mint 0,5 wattot kér enni.

Az újdonsághoz tartozó állvány komoly testreszabhatóságot biztosít, ugyanis lehetővé teszi a monitor 172 fokkal jobbra, illetve balra történő elforgatását, de emellett a megjelenítő döntésére (30 fok hátra, 0 fok előre), valamint magasságának állítására is (175 milliméter) lehetőséget biztos. További jó hír, hogy a kijelző portré módba is forgatható.

Az új monitor állvánnyal együtt 563,5 milliméter széles, 342-517 milliméter magas és 245,5 milliméter mély, tömege pedig 8,4 kilogramm. Az újdonság VESA 100-as furatokat is kapott, így könnyedén tartókonzolra szerelhető. Utóbbihoz nem árt tudni, hogy a megjelenítő állvány nélkül 563,5 milliméter széles, 325 milliméter magas és 63 milliméter mély, tömege pedig 5,8 kilogramm.

A két év garanciával érkező DuraVision FDF2405W hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre rejtély, hogy az újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward