EIZO: Kikapcsol a monitor, ha távol vagyunk

Az Eizo legújabb 20- és 23-hüvelykes LCD-kijelzője egy különleges szenzorral rendelkezik, ami speciális energiamegtakarítási módra ad lehetőséget.

EIZO: Kikapcsol a monitor, ha távol vagyunk

Az Eizo legújabb 20- és 23-hüvelykes LCD-kijelzői egy különleges szenzorral rendelkeznek, ami speciális energiamegtakarítási módra ad lehetőséget.

Az informatika számos területén megfigyelhető az energiatakarékosságra való törekvés, ami a mai kemény gazdasági helyzetben számos cégnek a csődtől való megmenekülést jelentheti. Gondoljunk csak a Seagate új LP-családjának meghajtóira, a számtalan csökkentett órajelű videókártyára, vagy a Dell "zöld" Full HD monitorára. Ezek a termékek azonban nem csak vállalati, hanem otthoni környezetben is jelentős megtakarítást eredményezhetnek. A megjelenítők terén a távol-keleti Eizo Nanao azonban teljesen más megközelítést alkalmazott, aminek segítségével jelentősen csökkenthető a fölösleges energiafelhasználás mértéke.

Human Presence Sensor nevű infravörös érzékelőjének köszönhetően az Eizo FlexScan képes érzékelni a monitor előtt ülő személyt. Ha valamilyen okból a felhasználó elhagyja az asztalt, akkor a kijelző 40 másodperc múlva automatikusan átkapcsol energiatakarékos módba, így a 18-25 W-os fogyasztás leesik 0,7 W-ra. Természetesen amint visszaér az illető, a monitor egyből feléled, és zavartalanul folytatható a munka. A kijelző aljára épített érzékelő 120 cm távolságig képes észlelni a személyeket, illetve a hibás működés megelőzésére is tartalmaz funkciókat.

A két monitor (EV2023W-H, EV2303W-T) egyébként elég jó felbontásokkal rendelkezik, a 20-hüvelykes maximálisan 1600 x 900 pixelt tud megjeleníteni, a 23-mas pedig 1920 x 1080 pixelt. Mindkét kijelző megfelel a TCO Displays 5.0 és a nemzetközi környezetvédelmi szabványoknak. A kisebb átmérőjű változat körülbelül 385 dolláros, a nagyobbik pedig 458 dolláros áron lesz kapható május 21-étől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward