Együttműködés a Bluetooth és az NFC között

Az NFC Forum és a Bluetooth Special Interest Group együttműködésének gyümölcseként megszületett egy rendkívül fontos dokumentum (Bluetooth Secure Simple Pairing Using NFC - Biztonságos és egyszerű Bluetooth párosítás NFC használatával), amely abban segít a fejlesztőknek, hogy az NFC segítségével hatékonyan és egyszerűen létesíthessenek biztonságos kapcsolatot két Bluetooth-képes eszköz között. Ennek köszönhetően a két technológiában rejlő lehetőségek maximálisan kihasználhatóak lesznek azoknál a mobil eszközöknél, amelyeknél mindkét technológia rendelkezésre áll.

Együttműködés a Bluetooth és az NFC között

Az NFC Forum és a Bluetooth Special Interest Group együttműködésének gyümölcseként megszületett egy rendkívül fontos dokumentum (Bluetooth Secure Simple Pairing Using NFC - Biztonságos és egyszerű Bluetooth párosítás NFC használatával), amely abban segít a fejlesztőknek, hogy az NFC segítségével hatékonyan és egyszerűen létesíthessenek biztonságos kapcsolatot két Bluetooth-képes eszköz között.

Az említett dokumentum több hasznos útmutatást is tartalmaz az NFC segítségével létrehozható Bluetooth SSP kapcsolatok megvalósításához. A két technológia együttműködésével az alábbi lehetőségek válnak elérhetővé:

 

[list type="unordered"]

[*]Különböző eszközök párosítása okostelefonokkal kezelőfelület használata nélkül, illetve minimális kezelőfelület használatával. Ez a módszer headsetek és különböző hasznos kiegészítők – például pedométerek, azaz lépésszámlálók – gyors és egyszerű csatlakoztatásakor jön jól.

[*]Különböző, széleskörű szolgáltatásokat kínáló eszközök összekapcsolása okostelefonokkal. Ide például az autós szórakoztatóelektronikai- és információs rendszerek tartoznak.

[*]Okostelefonok és televíziók hatékony összekapcsolása képek és egyéb tartalmak megosztásához, illetve az okostelefon távirányítóként történő használatához.

[/list]

Az újításban rendkívül komoly lehetőséget látnak a felek. Hogy a friss eljárás milyen fogadtatásra lel majd a piacon? Nos, ez idővel kiderül. Addig is, aki kíváncsi a Bluetooth és az NFC együttműködésének pontos technikai részleteire, tekintse meg ezt a PDF fájlt (32 oldal).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward