Shop menü

EGYSZERŰEN VIZÁLLÓVÁ TEHETJÜK A TELEFONUNK?

A Daikin Industries állítása szerint igen. Bár a cím egy kicsit sarkít, mivel nem teljesen vízállóságról van szó. A fejlesztők elmondása szerint, ez inkább egy védőréteg, mely a folyadékkal, kapcsolatos balesetekkel szemben teszi ellenállóbbá a készülékeinket.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egyszerűen vizállóvá tehetjük a telefonunk?

A Daikin Industries állítása szerint igen, bár a cím egy kicsit sarkít, mivel nem teljesen vízállóságról van szó, a fejlesztők elmondása szerint ez inkább egy védőréteg, mely folyadékkal kapcsolatos balesetekkel szemben teszi ellenállóbbá a készülékeinket.

Galéria megnyitása

 A japán vállalat ezzel olyan cégekkel került egy listára, mint a Liquipel, vagy a HZO. Ők már rendelkeznek olyan technológiával, mely segítségével az elektromos készülékeinket a vízzel szemben ellenállóbbá tehetjük. A Daikin viszont komoly előnyre tehet szert a két említett céggel szemben, ugyanis míg az előbbiek bonyolult, és viszonylag nehezen kivitelezhető nanotechnológiás eljárással érnek el hasonló eredményt, addig a japánok megoldása akár házilag is alkalmazható. A fluoropolymer nevű anyagot egy kis üvegcsében kaphatjuk majd meg, mivel egy folyadékról van szó. A felviteléhez mindössze meg kell benne fürdetnünk a készülékünket. A lehető legjobb védelem eléréséhez persze teljesen le kell bontanunk az eszközt, hogy ne nagyon maradjon olyan terület, ahova nem folyik be a színtelen anyag. Ez egy teljesen veszélytelen, és a környezet számára sem ártalmas vegyület. A kezelt felületeken mindössze 0,1 és 1 mikrométeres bevonatot képez, így a csatlakozóknál sem okozhat gondot, vagyis mindenre mehet bőven belőle. Fontos megjegyezni, hogy nem csak a nedvesség ellen lesz ezzel ellenállóbb a kütyünk, de az ujjlenyomatokkal, és egyéb zavaró szennyeződésekkel szemben is. Attól függően, hogy hol alkalmazzuk.

 

Az érdekes szert egyelőre nem tudjuk megvásárolni kereskedelmi forgalomban, de a Daikin Industries azt ígérte, hogy még az idei év során a boltok polcaira kerül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére