Egyszerűbbé válik Androidon az előfizetések kezelése

A Google bekábelezi az előfizetéseket a Play Áruházba, hogy gondoskodjon a transzparenciáról.

Egyszerűbbé válik Androidon az előfizetések kezelése

A Google folyamatosan csiszolgatja a szolgáltatásait, ezúttal például arról számolhatunk be, hogy az Android esetében már a Play Áruházon keresztül lehet majd menedzselni az applikációkon belüli kifizetések mellett az előfizetéseket is. A célja az a keresőóriásnak, hogy nagyobb bizalommal legyenek az emberek az ilyen funkciók felé.

A jövőben már úgy lehet majd előfizetést vásárolni az androidos alkalmazásokhoz, hogy adott esetben nem is kell azokat telepíteni az éppen használt készülékre. De persze ez a lehetőség nemcsak azért lesz jó, mert a programok felpakolása nélkül is megoldható lesz az előfizetés rendezése – például egy Netflix esetében –, hanem azért is, mert így egy helyen lehet ezeket kezelni.

Az előfizetésekkel sok embernek gyűlt már meg a baja az egyébként ingyenes applikációkon belül. Valószínűleg olvasóink között is vannak olyanok, akiknek ismerős az a helyzet, hogy egy olyan előfizetésük marad aktív, amit már nem szerettek volna megtartani, esetleg az ingyenes próbaidőszakot követően is bent maradnak a kártyainformációk, és máris megvan a baj. Nos, a Google ennek szeretne elébe menni.

A Play Áruház felületén minden gond nélkül, könnyedén lehet majd kezelni az előfizetésre vonatkozó beállításokat. Nem kell a különböző appoknak a teljesen eltérő felületén keresztül „bűvészkedni” a felhasználóknak, hanem a megszokott környezetben érhetik el ezt a lehetőséget (is). Ennek köszönhetően az előfizetések szempontjából is átláthatóbb lesz a programok működése.

Galéria megnyitása

Az érintett alkalmazások adatlapján lesz aktiválható az ingyenes próbaidőszak és később a havi előfizetés is. Továbbá lehetősége nyílik az embereknek úgy telepíteni az applikációkat, hogy a rendszer azonnal elindítja a díjmentesen igénybe vehető trial periódust. Ezáltal egyszerűbbé is válik a felhasználók feladata, hiszen a telepítést követően már ezzel külön nem kell foglalkozni, hanem indítható a program.

Ezen felül a Play Áruházban lesz egy olyan új felület is fenntartva, amin az összes előfizetési lehetőséget használó applikáció látható lesz. Hozzátehetnénk, hogy a telepített programokat lehet majd a listán látni, de ez nem így van, hiszen akár a telepítés nélkül is lehet majd az előfizetést kezelni, indítani és megszüntetni. Szóval bármilyen program, amiben előfizetés lehet a felhasználói fiókhoz kapcsolódóan, fel fog tűnni azon a lapon, ami az előfizetések kezelésére szolgál.

A Google elmondta a TechCrunch megkeresésére, hogy a mostani funkcióval szeretné javítani az átláthatóságot az előfizetések frontján. Nem titok ugyanis, hogy ezek rengeteg kritikát kaptak az évek során. Az emberek sok esetben nem bíznak meg az olyan programokban, amikben havonta kell a szolgáltatásért fizetni, ami nem is teljesen jogtalan, mert bizony vannak olyan applikációk, amik szándékosan megnehezítik az előfizetések menedzselését, hogy a bent maradt, elfeledett előfizetésekkel szerezzenek extra bevételt.

A keresőóriás szerint a nagyobb transzparencia mellett az emberek teljesen rutinosan kezelhetik a jövőben az előfizetéseket. Ezáltal kevésbé ódzkodnak majd az olyan programoknak a kipróbálásától, amiket csak ilyen módon lehet igénybe venni. Tehát a tisztességes fejlesztők is csak nyernek vele.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap