Egyszerűbb lesz feladókat blokkolni Gmail-ben

És ezzel együtt a kéretlen leveleket küldő szolgálatásokról is egyszerűen le lehet majd iratkozni.

Egyszerűbb lesz feladókat blokkolni Gmail-ben

A Google két hasznos újítással bővítette népszerű levelezőszolgáltatásának funkcionalitását. A feladók két kattintással történő tiltását segítő újítás a Gmail webes és androidos kiadásában egyaránt elérhető lesz – a webes alkalmazással dolgozó felhasználók már most is kipróbálhatják. Egy levelet megnyitva, a levél jobb felső sarkában, a válasz gomb mellett található legördülő menüben megjelenik egy "Block/Letiltás" menüpont, amivel az adott levél küldőjétől egyszerűen meg lehet szabadulni.

A letiltott küldők levelei automatikusan, extra szabályok vagy beállítások megadása nélkül landolnak a Spam/Levélszemét mappában, de később természetesen, ha úgy látjuk jónak, visszavonhatjuk a tiltást. A blokkolást a Gmail beállítások között lehet feloldani.

A másik újítás főleg a Gmail for Android felhasználókat érinti, a webes felületen már egy ideje ugyanis elérhető az Unsubscribe/Leiratkozás menüpont, amivel a kéretlen leveleket küldő szolgáltatóktól tudunk hatékonyan megszabadulni. Ez a funkció most az androidos Gmail alkalmazásban is elérhetővé vált, így mostantól mobileszközön keresztül is élvezhetjük áldásos hatásait. A frissített androidos appban már használható az Unsubscribe/Leiratkozás funkció, és az elkövetkező hetek folyamán a feladókat letiltó funkció is leszivároghat a mobil appba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward