Egyszerre két tábornak is kedvez az új folyadékhűtő szett

A Swiftech újdonságával a kompakt folyadékhűtő rendszerek szerelmeseire éppúgy gondolt, mint a könnyedén bővíthető foyladékhűtő rendszerre vágyó vásárlókra.

Egyszerre két tábornak is kedvez az új folyadékhűtő szett

A Swiftech folyadékhűtő szegmensbe szánt újdonságait az idei CES alkalmával már megcsodálhattuk, most pedig eljött az idő, hogy a H220-X típusú kompakt folyadékhűtő szett – ami több szempontból is igazi különlegesség – végre szerencsét próbáljon a piacon.

A Swiftech H220-X gyárilag összeszerelve, folyadékkal feltöltve kerül az üzletek polcaira, és gyártója ígérete szerint a termék hároméves garanciaideje alatt tökéletesen karbantartás-mentesen lehet üzemeltetni a rendszert. Persze a hőleadó radiátoron összegyűlő port azért érdemes néha-néha eltávolítani, de egyéb teendő nincs.

A H220-X szett egy rézből készített, két darab 120 milliméteres ventilátornak helyet adó 240 milliméteres hőleadó radiátorral érkezik, amely az MCR-X20 által kitaposott ösvényt követi, plusz két fontos dologban felül is múlja elődjét. Azt már megszokhattuk, hogy a processzorra szerelhető folyadékhűtő blokk helyett a hőleadó radiátorban lapul a szivattyú, illetve a tágulási tartály, az új szett hőleadó radiátora azonban kompaktabb lett, a tágulási tartály pedig plexi oldalablakot kapott, amihez LED-es világítás is jár, hogy bármikor könnyedén lehessen ellenőrizni a folyadékszintet. A hőleadó radiátorhoz Apogee XL típusú folyadékhűtő blokk csatlakozik, méghozzá szabványos 1/4"-os fittingeken keresztül, a kötések pedig oldhatóak, így a rendszer bármikor könnyedén bővíthető. A H220-X így extra folyadékhűtő blokkokkal, illetve extra hőleadó radiátorokkal is bővíthető, sőt, természetesen a komponenseket összekötő csövek is könnyedén cserélhetőek. A rendszer bővítése és módosítása a garanciaidőt abszolút nem befolyásolja.

A hőleadó radiátoron Helix 120-as ventilátorok teljesítenek szolgálatot, a szivattyú szerepét pedig egy minőségi, nagyteljesítményű MCP30-as egység tölti be. Mind a rendszerhűtő ventilátorok, mind pedig a szivattyú rendelkezik PWM támogatással, élettartamuk pedig nagyjából 60 000 üzemórára tehető. A csomagban extraként PWM elosztó is lapul, amelyre összesen 8 darab PWM támogatással ellátott eszköz köthető – ezek egyetlen csatlakozón keresztül kapcsolódhatnak az alaplapra, így vezérlésük is egyszerre történhet.

A Swiftech H220-X névre keresztelt folyadékhűtő rendszere már elérhető kereskedelmi forgalomban, a szett ára pedig 139,95 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward