Egyslotos HD 6850 négyutas CrossfireX támogatással

A PowerColor egy újabb Radeon HD 6850-es videokártya piacra dobására készül, amely egyedi nyomtatott áramköri lappal rendelkezik, alkatrészeinek hűtéséről pedig egy egyslotos megoldás gondoskodik. Az egyslotos felépítés mellett a termék másik előnye az, hogy felhasználásával könnyedén építhetünk majd négyutas CrossfireX konfigurációt, persze ehhez megfelelő alaplapra is szükség lesz. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy négy ilyen videokártya felhasználásával könnyedén építhető multi-GPU rendszer, amelynél a videokártyák "szellősebben" helyezkednek el, mint ha referencia modelleket használnánk.

Egyslotos HD 6850 négyutas CrossfireX támogatással

A PowerColor egy újabb Radeon HD 6850-es videokártya piacra dobására készül, amely egyedi nyomtatott áramköri lappal rendelkezik, alkatrészeinek hűtéséről pedig egy egyslotos megoldás gondoskodik. Az egyslotos felépítés mellett a termék másik előnye az, hogy felhasználásával könnyedén építhetünk majd négyutas CrossfireX konfigurációt, ha van hozzá megfelelő alaplapunk.

A négyutas CrossfireX támogatástól és az egyslotos felépítéstől eltekintve a PowerColor HD 6850 Single-Slot Edition egyéb különlegességet nem tartalmaz, azaz a termék referencia órajeleken üzemel. A 40 nm-es csíkszélességgel készülő Barts GPU 960 stream processzorral rendelkezik és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, amelyből 1 GB-nyi áll rendelkezésre. A GPU a referenciának megfelelően 775 MHz-en, a memória chipek pedig 4 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

Az egyslotos felépítéstől függetlenül a termék közel ugyanannyi videó kimenettel rendelkezik, mint egy normál kétslotos Radeon HD 6850-es modell - a referencia változathoz képest csak egy DVI portról kell lemondanunk. A termék tehát egy DVI, egy HDMI 1.4a és két 1.2-es mini-DisplayPort videó kimenettel kerül majd forgalomba. A DirectX 11-es támogatással is ellátott videokártya stabil működéséről egyetlen hattűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodnunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward