Egyslotos GeForce GTX 750 Ti-t készített az Elsa

Az megemelt GPU órajeleket alkalmazó videokártya elsőként Japánban lesz elérhető, de a hónap vége előtt Európába is megérkezik.

Egyslotos GeForce GTX 750 Ti-t készített az Elsa

Az Elsa egy új videokártyát mutatott be, amely GeForce GTX 750 Ti alapon nyugszik, különlegessége pedig abban rejlik, hogy meglehetősen kompaktra sikeredett, hiszen a referencia modellekkel ellentétben kettő helyett csak egyslotos hűtést kapott.

Az új, 18,4 centiméter hosszú videokártya fedélzetén szokás szerint ezúttal is Maxwell architektúra köré épülő GPU teljesít szolgálatot, amelynek hűtéséről egy egyslotos, 70 milliméteres átmérőjű ventilátorral ellátott videokártya hűtő gondoskodik. A fémborítással ellátott videokártya hűtő alatt a már jól ismert GM107-es GPU lapul, ami ezúttal is 640 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU a referencia modelleknél 1020 MHz-es magórajelen ketyeg, az Elsa újdonsága azonban gyárilag megemelt, 1045 MHz-es GPU magórajelet alkalmaz, a GPU Boost 2.0-s órajelet pedig 1085 MHz-ről 1110 MHz-re tornázták fel. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória ezúttal is 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, a memóriachipek effektív órajele pedig 5,4 GHz, vagyis megegyezik a referencia értékkel.

Az Elsa normál magasságú újdonsága a kompakt felépítés miatt csak egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, illetve egy Mini HDMI 1.4a videó kimenettel rendelkezik. A PCI Express 3.0 x16-os csatolófelülettel ellátott videokártya TDP-je mindössze 60 watt, így nincs szükség külön PCI Express tápkábel alkalmazására.

Az Elsa GeForce GTX 750 Ti SP elsőként Japánban válik elérhetővé, aztán szeptember 23-tól kezdve pedig az európai üzletek polcain is feltűnhet. Az egyelőre nem derült ki, hogy a kompakt újdonság pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward