Egyre valószínűbb, hogy jön az Nvidia 7 hüvelykes táblája

A legfrissebb értesüléseknek köszönhetően elég sok érdekesség kiderült a rejtélyes újdonsággal kapcsolatban.

Egyre valószínűbb, hogy jön az Nvidia 7 hüvelykes táblája

Régóta olvashatunk olyan pletykákat, amelyek azt állítják, hogy az Nvidia éppen egy saját táblagép készítésével van elfoglalva. Az újdonsággal kapcsolatban eddig túl sok információ nem érkezett, ám most, a Technology Blogs Simplified jóvoltából kiderült egy s más a titokzatos termékről, ami a napokban a tajvani National Certification Comission weboldalán tűnt fel. Utóbbi szervezet az FCC tajvani megfelelőjének tekinthető.

A szóban forgó weboldalon egy Tegra Tab P1640-es típusjelzéssel ellátott táblagép bukkant fel, amelyről nem készültek túl jó minőségű fotók. Ezekből persze már így is kiderül néhány dolog: az új tábla az első generációs Nexus 7-re hasonlít. Az információk szerint az új tábla 7 colos érintőkijelzője 1280 x 768 pixeles natív felbontást alkalmaz, ami 213 PPI-s képpont-sűrűséget jelent.

Manapság már akár a költséghatékony táblák is versenyezhetnek a Tegra Tab felbontásával - jó példa erre az ASUS 149 dolláros MeMO Pad HD7-ese. Ez alapján érdekes lesz látni, mennyiért dobja majd piacra az újdonságot az Nvidia - már amennyiben a jelenlegi infók egyáltalán helyesek.

No, de ne ragadjunk le az érintőkijelzőnél, hiszen vannak itt egyéb érdekességek is. A Tegra Tab belsejében egy Tegra 4-es SoC lapul, amely 1,8 GHz-es magórajelen ketyeg. Az új tábla előlapi és hátlapi kamerát egyaránt tartalmaz, valamint az USB és a HDMI portok sem hiányoznak róla. A repertoárban találunk továbbá 802.11n WiFi támogatást, Bluetooth támogatást és Android 4.2.2-es mobil operációs rendszert is. Sajnos SD memóriakártya-olvasóról nem szól a fáma, sőt, SIM kártyahelyről sincs infó.

Összességükben nézve a legfrissebb értesülések egybevágnak a korábbi bizonyítékokkal, amelyek egy 7 hüvelykes Nvidia tábla érkezésére engedtek következtetni. Az Nvidia Tegra 4 alapú táblája egyébként nagy jelentőséggel bírhat, ugyanis jelenleg ilyen táblákból meglehetősen kevés van forgalomban, azok is inkább nagyobb képátlójú, 10 hüvelykes modellek. Egy saját tábla piacra dobása mindenképpen jó döntés lehetne az Nvidia részéről.

Reméljük, a hamarosan induló IFA 2013 alkalmával végre hivatalos megerősítés is érkezik ebben az ügyben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward