Egyre többen terelik az NFC szekerét

Érkezik a PayPal mobilkliensének legújabb verziója, a PayPal 3.0, vagyis már a harmadik fő verziót tapossa a legnépszerűbb, online fizetéseket bonyolító cég.  

Egyre többen terelik az NFC szekerét

Érkezik a PayPal mobilkliensének legújabb verziója, a PayPal 3.0, vagyis már a harmadik fő verziót tapossa a legnépszerűbb, online fizetéseket bonyolító cég.

A rendszer egyik nagy újítása az NFC alapú fizetés használata. Vagyis inkább az NFC-s eszközök közötti tranzakciók levezénylése, mivel a dolog két irányba működik. A program használata rettentő egyszerű, mindössze két NFC-vel ellátott androidos készülék kell hozzá, valamint az Android Marketről le kell tölteni, és telepíteni kell a PayPal alkalmazását, vagy ha már ez megvolt korábban, akkor egyszerűen frissíthetjük; ezt követően a PayPal NFC nevű widgetet ki kell helyeznünk valamelyik főképernyőnkre. Innentől kezdve néhány érintéssel küldhetünk és fogadhatunk pénzt. Mindössze meg kell adni, hogy mekkora összeget szeretnénk továbbítani, majd közel kell tartani a két NFC-vel ellátott készüléket egymáshoz, a túloldalon pedig a szükséges jelszó megadása után, le is zárul a minitranzakció. A PayPal kiemeli, hogy ennek használatára nem csak a Nexus S tulajdonosok számára van lehetőség, ellentétben más megoldásokkal.

Világosan látni, hogy a PayPal bizony nem szeretne eltűnni a sok technológiai újítás után sem, és az első között csatlakoznak minden lehetőséghez. Szükségük is van erre, hiszen a piac nagy, és több cég is próbálkozik az NFC hasznosításával. Hazánkban például elég jól alakul a Mobil Tárca Egyesület elgondolása, aminek keretein belül, olyan rendszert építenének ki az országban 2012 második felére, amiben az NFC rengeteg célra lenne használatban. Az egyesület megalapításában a Vodafone, a T-Mobile és a Telenor mellett részt vett a MasterCard, a SuperShop és az OTP Bank is. A mozgalom célja, hogy megalapozzák az NFC technológia jövőjét, ennek érdekében minden csatlakozni kívánót szívesen fogadnak, és itt nem egyszerűen a fizetés megkönnyítése a cél, hanem minden chipkártyát alkalmazó területnek alternatíva nyújtása. Legyen szó pontgyűjtésről, vagy a szálloda medencéjéhez való bejutásról, valamint persze a fizetésekről. A Mobil Tárca Egyesület segíthet abban, hogy minden területen egyszerűen boldogulhassunk, ennek megfelelően segítik a csatlakozókat is; gondoskodnak a technológiai háttér megszervezéséről, valamint a szerződő ügyfelek teljes körű oktatásáról.

Az biztos, hogy a jövő az NFC-ben van. Az elképzelések jók, és a felvázoltaknál sokkal több is van, csak egy apró részét vázoltuk fel lehetőségeknek. A technológiai háttér viszont nem fog néhány hét, vagy hónap leforgása alatt kialakulni. Egyelőre a cégek számára nagyobb a vele járó kiadás, mint a megspórolható összeg, hiszen a felhasználók nem rendelkeznek ilyen képességgel felvértezett készülékekkel. Az eszközök listája viszont már egyre hosszabb, a Nexus S bemutatkozása óta NFC-t kapott a Samsung Galaxy S II, a Wave 578, az olcsó Star széria, a BlackBerry 9900 és 9930. A Nokia rengeteg modellel rendelkezik már, a C7, N9, 603, 600, 700 és 701 is megkapta a chipet. A jelenlegi listán van még egy Sonim, az XP1301 Core NFC, valamint két LG és HTC, a T530, Ego, Ruby és az Amaze 4G. Sok készülék van a folyamatosan bővülő listán, de ha a mobiltelefonok teljes listáját nézzük, akkor még mindig nagyon kevés. Idő kell míg eltejed a technológia, de ha ilyen ütemben megy az integrációja akkor nem kell sokáig várnunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward