Egyre több kínai lakos kapcsolódik fel az internetre

Múlt évben 30 %-kal nőtt a kínai internetezők száma egy kormánykézben lévő ügynökség szerint, és ezzel számuk már 32 millióra rúg, amiből 52 millióan használnak széles sávot. Összehasonlításképpen: az USA-ban 207millian használnak Internetet.

Egyre több kínai lakos kapcsolódik fel az internetre

Múlt évben 30 %-kal nőtt a kínai internetezők száma egy kormánykézben lévő ügynökség szerint, és ezzel számuk már 132 millióra rúg, amiből 52 millióan használnak széles sávot. Összehasonlításképpen: az USA-ban 207 millión használnak Internetet. Ázsiában Kínának van a legtöbb internetezője, őt követi Japán 86 millióval. Ez magasabb szám, mint Afrika, Ausztrália és Közel-Kelet netezőinek száma együttvéve. A világon összesen kb. 1 milliárd Internet-felhasználó van.

Bár még mindig nem egységes az Internet-hozzáférés Kínában, más kommunikációs technológiák terjedése igen jelentős. A kínai követség statisztikái szerint  430 millióra tehető a kínai mobiltulajdonosok száma, vagyis lehetséges, hogy a világ mobiltelefonjainak felét itt vásárolják.

Mivel Kína internetező lakossága egyre nő, egyre nehezebbé válhat a kínai kormány számára, hogy életben tartsa és működtesse a cenzúra-intézkedéseket. Gyakran kritizálják a kínai kormányt, amiért börtönbe zárat olyan internetes újságírókat, akik kritizálják a rendszert, a kormány politikáját. A kínai kormány bonyolult tűzfalakat is használ, hogy elejét vegye a szexuális, ill. kormányellenes tartalmak közzétételének. A United Press International szerint a kínai internetezők egyre nagyobb számban használnak hamis bankkártyaszámokat azért, hogy névtelenül juthassanak el bizonyos weboldalakra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward