Egyre népszerűbb a Windows 8

De az új operációs rendszer piaci részesedése még így is elég csekély.

Egyre népszerűbb a Windows 8

A Windows 8 ha lassan is, de biztosan menetel előre, ugyanis hónapról hónapra egyre komolyabb piaci részesedésre tesz szert. Az eredményektől persze nem eshetünk hasra, hiszen anno a Windows 7 piaci részesedése sokkal meredekebben emelkedett, de azért látszik, hogy egyre többen barátkoznak meg a sokat kritizált operációs rendszerrel.

A Net Applications felmérése szerint a tavalyi év decemberében az internetező felhasználóknak már 1,72%-a használt Windows 8-at, ami a novemberi 1,09%-os eredményhez képest tekintélyes előrelépés. Összehasonlításképpen a Windows 7 2009 decemberében 5,8%-os piaci részesedésnél járt, ami a novemberi hónap 4,06%-os eredményéhez képest szép előrelépés volt. Persze tény az is, hogy anno a Windows 7 a Windows Vista után megváltás volt - hasonlóan hatalmas előrelépés a Windows 7 és a Windows 8 között azért nincs. Persze a korrektség kedvéért azt is érdemes megemlíteni, hogy a Windows 7 megjelenése október 22-ére esett, míg a Windows 8 október 26-án debütált - de a négy napnyi előny ebben az esetben nem sokat jelent.

Hogy napjainkban hogyan teljesít a Windows 7? Röviden: még mindig nagyon jól. Jelenleg a Windows 7 a legnépszerűbb Windows operációs rendszer a maga 45,11%-os piaci részesedésével - legalábbis a tavalyi év decemberében ez volt a helyzet. A Windows XP az előkelő második helyet foglalja el a maga 39,08%-os piaci részesedésével, ami igen szép teljesítmény. A Windows Vista a harmadik helyen kullog, méghozzá rendkívül szerény, 5,67%-os piaci részesedéssel, őt követik a különböző OS X variánsok, majd a Windows 8 és a Linux.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward