Egyre nagyobb a verseny a nyomtatásadminisztráció területén

Egyre nagyobb a verseny a nyomtatásadminisztráció területén

A Samsung a hónap elején mutatta be új univerzális nyomtató driverét, amely egy vállalkozás valamennyi printerére alkalmazható anélkül, hogy a hálózat minden nyomtatójához külön meghajtót kellene telepíteni. A driver lehetővé teszi felhasználóinak, hogy bármelyik Samsung-egységen nyomtassanak anélkül, hogy külön meghajtót kellene telepíteni a hálózatban lévő összes nyomtatóhoz. Emellett kompatibilis bármelyik - akár multifunkciós - nyomtatóval, amely PCL vagy PostScript nyelvekkel működik. Ez azt jelenti, hogy egyetlen driveren keresztül érhető el több, akár más gyártó nyomtatója is. A Universal Print Driver intelligens nyomtatókereső funkciójával automatikusan is és manuálisan is lehet kompatibilis egységeket keresni a hálózaton, ezúton csökkentve a telepítéssel járó időt és költségeket. A gyártó ezeken kívül azt is ígéri, hogy az új szoftverrel ellenőrizhetővé válik a nyomtatási környezet, csökkenthetők a várakozási idők, optimalizálható a nyomtatóhálózatok használata és irányítása - azaz csökkenő költségeket, hatékonyabb munkavégzést és egyszerűbb használatot.

"A vállalatoknak - nagyságuktól függetlenül - nagy kihívást jelent a nyomtatási környezetük felügyelete, valamint az ehhez kapcsolódó időráfordítás és a költségek kontrollálása" - mondta Nirav Patel, a Samsung nyomtató termékek és megoldásokért felelős európai marketingmenedzsere. Mint elmondta, a jelenlegi gazdasági helyzetben ez a megoldás nagyszerű lehetőség a vállalatok számára, mert így a legtöbbet tudják kihozni nyomtatási hálózatukból, elkerülve a munkaerő felesleges várakoztatását és a készletek pazarlását, amit az ellenőrizetlen nyomtatási környezet okoz.

Zac Butcher, az InfoTrend nevű, digitális perifériákkal foglalkozó tanácsadó vállalat igazgatója szerint egy univerzális nyomtató driver fejlesztése minden olyan forgalmazónak fontos lépés, aki hatékonyan kívánja megcélozni vállalati fogyasztóit. "Ha egy viszonteladó univerzális nyomató drivert is tud ajánlani ügyfeleinek, az azt jelenti, hogy figyelembe vette az igényeiket, és megoldást kínál azokra a kihívásokra is, amelyekkel az összetett driverkörnyezettel rendelkező it-részlegek szembesülnek" - jelentette ki Butcher.

Nincs vita az InfoTrend elemzője és Peter Plested, a Sharp európai megoldások divíziójának igazgatója között. Utóbbi szerint a Sharp Printer Administration Utility (PAU) mindig is döntő versenytényező volt, ezt a hagyományt a napokban bemutatott új ötös verzió is folytatja. Az új rendszer számos olyan új funkciót tartalmaz, amelyek megkönnyítik a nyomtatók és a multifunkciós készülékek vezérlését a rendszergazdák számára. A PAU öt legfontosabb újításai között szerepel a készülékek kezelőfelületének távoli megtekintése és vezérlése, a beállítások klónozása egyik készülékről a másikra, valamint az automatikus állapotjelentések is.

"Felismertük, hogy azok a rendszergazdák, akik számos nyomtatót és multifunkciós készüléket kezelnek, anélkül kívánják elérni a magas rendelkezésre állást és a maximális hatékonyságot, hogy aránytalanul sok erőforrást és időt fordítanának erre. A PAU olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek minden szempontból egyszerűsítik ezeknek a készülékeknek a telepítését, konfigurálását és kezelését" - jelentette ki Plested.

A PAU 5-tel a rendszergazdák megtekinthetik a konfigurációs beállításokat, a készülék működési állapotát, a rendelkezésre álló festék- és papírmennyiséget, emellett távolról frissíthetik a támogatott multifunkciós berendezések firmware-ét és a hálózaton megoszthatják a nyomtatók illesztő programjait, hogy azokat később egy kattintással telepíthessék. A rendszer használatát tovább egyszerűsíti, hogy a hálózatba kapcsolt készülékek hely, típus, ip-cím és állapot szerint csoportosíthatók.

Az új, távoli kezelőfelület-funkciónak köszönhetően a rendszergazdának nem szükséges személyesen felkeresnie a nyomtatót vagy a multifunkciós készüléket minden egyes alkalommal, amikor egy felhasználó hibát jelent vagy telefonos segítséget kér egy számára ismeretlen funkció használatához. Ehelyett a rendszergazdának lehetősége van arra, hogy saját számítógépén megjelenítse a távoli készülék kezelőfelületét, és azon vezérelje a készülék valamennyi funkcióját, így akár közvetlenül is megoldhatja a problémát vagy segítséget nyújthat a felhasználónak azáltal, hogy lépésről lépésre elmagyarázza a megoldást.

A PAU megfelel az elfoglalt technikusok és rendszergazdák elvárásainak, hiszen felgyorsítja és leegyszerűsíti a nyomtatók és MFP-k beállítását és kezelését. Segítségével lehetővé válik bármilyen szabványos webböngészővel az egész nyomtató és MFP géppark teljes körű és valós idejű irányítása, emellett gyártmánytól és típustól függetlenül bármilyen SNMP-kompatibilis nyomtató monitorozására is lehetőség van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward