Egymillió 45 nm-es Intel processzor leszállítva

Intel-hez közeli források megerősítették, hogy a vállalat 45 nanométeres gyártási technológiával készülő processzoraiból már egymillió darabot leszállított.

Egymillió 45 nm-es Intel processzor leszállítva

Intel-hez közeli források megerősítették, hogy az Intel 45 nanométeres gyártási technológiával készülő processzoraiból már egymillió darabot leszállított.

Ebbe a számba beletartoznak a négymagos, kétmagos központi egységek, de valószínűleg a legtöbb 45 nm-es központi egység szerverek részeként kelt el. Az AMD a negyedik negyedévben 400 000 darab K10 egységet adott el, ami jóval gyengébb eredmény az Inteléhez képest, nem beszélve arról, hogy az AMD kisebb nyereségréssel értékesíti a processzorokat.

Azonban az Intel a nagy szám mellett biztosra is megy. Ha kifogynának a 45 nm-es processzorokból a raktárak, a vállalat kész a rést betömni 65 nm-esekkel, így hiány nem várható az egységekből. Például a hamarosan piacra kerülő 65 nm-es Allendale-alapú E4700 és E2220-ekkel.

A Core 2 Duo E4700 és E2220 egységek máricus 2-án, nemsokkal a CeBIT megnyitása előtt fognak piacra kerülni. A nagyobb E4700 2,6 GHz-en működik, 2 MB-os gyorsítótárral és 800 MHz-es FSB-vel rendelkezik. Nagykereskedelmi ára 139 dollár, a bolti ár ennél kicsit nagyobb lesz.

A második egység az E2220 ami 2,4 GHz-en üzemel és 1 MB-os cache-t tartalmaz. Ugyanakkora FSB-vel rendelkezik, mint a bátyja, azonban nagykereskedelmi ára csupán 87 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward