Egymilliárd feletti üzemi eredményre számít a Synergon

Egymilliárd feletti üzemi eredményre számít a Synergon

a Synergon, a cég növekvő árbevételre és egymilliárd feletti üzemi eredményre számít az idén.

Növekvő árbevételre és javuló üzemi eredményhányadra számít az idén a Synergon - mondta el Lazarovits Márk, a cég vezérigazgatója a negyedéves eredmények ismertetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A bővülést még a tavaly elnyert pályázatokkal alapozta meg a társaság - különösen a BKV informatikai rendszerének évi több mint 3 milliárdos bevételt hozó üzemeltetési szerződésével. Lazarovits szerint ez utóbbi tétel képezheti a növekedés legnagyobb részét. Ebből kiindulva a Synergon forgalma az idén 17-20 milliárd forint körül alakulhat. Ebből - a tervezett 6-8 százalékos üzemi eredményhányaddal - 1-1,5 milliárd forintos üzemi eredmény adódhat. (Tavaly üzemi szinten épphogy sikerült pozitívban végeznie a társaságnak.) Az idei eredményt ráadásul valószínűleg már nem terheli a saját részvényeken keletkező árfolyamveszteség, illetve ha terhelné is, közel sem annyira, mint tavaly, még akkor sem, ha nulláig esne a részvény árfolyama. Sőt, ha a második negyedévben folytatódik a jelenlegi trend, jelentős pluszt mutathat majd ki a cég.

A tegnap publikált gyorsjelentésből kiderül: a rendszerintegrátor társaság az első három hónapban 4,066 milliárd forint forgalmat ért el, 50 százalékkal meghaladva a múlt év azonos időszakának eredményét. A szezonálisan amúgy gyengébb első negyedév jó kezdetnek tűnik, a sokszor veszteséget hozó időszakban ezúttal 278 millió forintnyi pozitív EBITDA-t csinált a társaság, és még adózás után is 40,8 millió forintot mutathatott ki.

Az árbevételen belül viszonylag nagy súlyt képviseltek az állami megrendelések. Növekedésükre számított a cég, azonban nem szeretnék, ha túlságosan nagyra nőne a szegmens aránya a forgalmon belül. Igaz, az államkincstárnál a családtámogatási rendszer bevezetésével kapcsolatos informatikai fejlesztések megvalósítását szívesen vinné a Synergon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward