Egyenesen az Nvidiához igazolt egy korábbi AMD-s szakember

Phil Rogers távozását már megerősítette az AMD, ám a pénzügyi eredmények bejelentése előtt hivatalos tájékoztatást nem adnak ki az üggyel kapcsolatban.

Egyenesen az Nvidiához igazolt egy korábbi AMD-s szakember

Az AMD háza táján nagyon felpörögtek az események az elmúlt hetek folyamán. A grafikai részleg reorganizációját nemrégiben jelentették be, amelynek eredményeként a teljes Radeon Technologies Group névre keresztelt divízió újra egy ember irányítása alá kerül, ez az ember pedig nem más, mint Raja Koduri. Nem sokkal ezután kiderült, hogy elhagyja a vállalatot Jim Keller, aki egy igazi veterán szakember – távozására azután került sor, hogy elvégezte a Zen architektúrával kapcsolatos kulcsfontosságú feladatait. A legfrissebb információ alapján nemrégiben egy másik fontos szakember is távozott az AMD-től, aki nem más, mint Phil Rogers.

Újabb nagyon fontos szakember hagyta el az AMD-t

Phil Rogers fontos, túlzás nélkül meghatározó szerepet töltött be a cégnél, hiszen az elmúlt évek során rengeteget dolgozott azon, hogy megteremtse a szoftverkörnyezetet a HSA (Heterogeneois System Architecture) számára. A szakember komolyan kivette a részét a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos munkákból, de ezzel együtt előadásokon is feltűnt, ahol a legfrissebb HSA fejlesztésekről, illetve az AMD különböző, HSA-val kapcsolatos újításairól beszélt. Persze munkájának fontosságát nem szabad túldimenzionálni, hisz rajta kívül sokan mások is komoly szerepet vállaltak a HSA fejlesztésében, de attól még vitathatatlan tény, hogy Phil Rogers nagyon fontos szerepet töltött be.

Érdekes adalék, hogy Rogers nem csak az AMD kötelékében dolgozott, de részt vett a HSA Foundation 2012-es alapításában is – az AMD-től való távozásáig a HSA Foundation elnöki tisztségét is betöltötte. Ez idő alatt kétségtelenül a HSA AMD-s arcává vált, távozásának híre pedig meglehetősen váratlanul, meglepetésként érkezett.

Phil Rogers az AMD-nél – illetve korábban az ATI-nál – összesen 21 évet töltött el. Bár az AMD megerősítette távozásának hírét, hivatalos bejelentés egyelőre nem érkezett a témában. Mindez persze nem is véletlen, hisz a friss pénzügyi eredményekről az elkövetkező napokban hullik le a lepel, az azt megelőző időszakban pedig rendszerint a csendé a főszerep. Főleg, ha ilyen kellemetlen bejelentésről van szó.

A HSA fejlődésének állása alapján Rogers távozására érdekes időszakban került sor. A HSA jelenleg még "újszülött korban van", a szoftveres környezet fejlesztése AMD fronton jelenleg is zajlik, az első teljes HSA 1.0-s támogatással ellátott APU egység, a Carrizo szállítása pedig már megkezdődött. A HSA 1.0 végleges specifikációja idén elkészült, néhány alapítványi tag pedig már bejelentette, hogy a közeljövőben elkészülnek HSA támogatással ellátott megoldásaikkal, így a HSA fejlesztésének egy komoly szakasza véget ért. Nincs kizárva, hogy pont ezért távozott most Phil Rogers, mivel elvégezte a rá bízott legfőbb szakmai feladatokat – ahogy Jim Keller is, mielőtt elhagyta a céget.

Phil Rogers az AMD-től egyenesen az Nvidiához igazolt

A szakember hamar talált magának új helyet, ugyanis az AMD riválisánál, az Nvidiánál kezdett munkába, ahol a LinkedIn profilján szereplő adatok alapján vezető szoftvermérnök pozícióban tevékenykedik tovább – vagyis nagyjából azt csinálja az Nvidiánál, mint amivel korábban az AMD-nél is foglalkozott. Az Nvidia ugyan nem tagja a HSA Alapítványnak, viszont a vállalat javában készül a Pascal architektúra köré épülő termékek bemutatására, amelyeknél egyes funkciók esetében kifejezetten jól jöhet Phil Rogers szakértelme.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward