Egyelőre nem lesz iPhone Kínának

Az Apple és Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile közötti beszélgetés nem hozott eredményt, így egyelőre nem kerül piacra Kínában az iPhone.

Egyelőre nem lesz iPhone Kínának

Az Apple és Kína legnagyobb mobilszolgáltatója, a China Mobile közötti beszélgetés nem hozott eredményt, így egyelőre nem kerül piacra Kínában az iPhone.

China Mobile a vezető telefonszolgáltató vállalat Kínában, és elképesztően nagy, 350 milliós előfizetői bázissal rendelkezik. Nagy várakozással tekintettek az ügyre mind az Apple, mind a China Mobile oldaláról, mivel az Apple még elképesztőbb nyereséget kaszálhat, a China Mobile pedig még jobb eszközzel rázhatja fel az előfizetőit.

Korábban is, és most is szkeptikusok maradtak az elemzők. Duncan Clark, a Beijing-i székhelyű BDA China telekommunikációs kutatási tanácsadócég elnöke, a párbeszédek sikertelenségét jósolta. "Nem meglepetés. A China Mobile nem akar osztozni a nem hang-alapú szolgáltatások jövedelmében. Mindkettő vállalatnak nagyon erős érdekérvényesítése van, és ez ebben a kapcsolatban a sikertelenség fő oka."

Az Apple nagy jövedelemben részesedik a nagy-britanniai, franciaországi és németországi telekommunikációs cégektől. Kínában ez nem megszokott dolog, és a China Mobile ellenállt ezen gyakorlat bevezetésének.

Az ajtó azonban nyitva marad a további párbeszédeknek, a China Mobile a sajtótájékoztatón azt közölte hogy továbbra is szeretnének együttműködni az Apple-lel. Az ország egyik kisebb szolgáltatója, a China Unicom pedig érdeklődését fejezte ki az Apple irányába.

Az Apple nemcsak Kínában, hanem Japánban is problémákkal szembesül üzleti modelljének érvényesítésével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward