Egyelőre nem fenyegeti versenytársait az IE8

Friss adatok szerint nem tett túl nagy benyomást a böngészők piacára az IE8 megjelenésére - eltekintve persze attól, hogy 0,4%-al csökkentette az IE7 részesedését. Megjelenése napján az IE8 1,39%-ot ért el, ellentétben a 25,38%-ot elérő Firefox 3.0-ával.

Egyelőre nem fenyegeti versenytársait az IE8

Friss adatok szerint nem tett túl nagy benyomást a böngészők piacára az IE8 megjelenése - eltekintve persze attól, hogy 0,4%-al csökkentette az IE7 részesedését. Megjelenése napján az IE8 1,39%-ot ért el, ellentétben a 25,38%-ot elérő Firefox 3.0-ával.

Péntek közepe táján az IE8 elérte ugyan az 1,56% körüli szintet, ám ez szinte kizárólagosan annak a következménye volt, hogy még néhányan frissítették az IE7-esüket IE8-asra, de más böngészőktől való "megtérés" gyakorlatilag egyáltalán nem volt. (Hasonlóképp változatlan (2% körüli) egyébként a Chrome, az Opera és a Safari helyzete is.)

Aodhan Cullen a StatsCounter-től "várakozáson alulinak" minősítette az IE8 bemutatkozását, rámutatva arra, hogy a Firefox 3.0-ának már a bétáját is rengetegen keresték, míg a végső változata 7,8-ról indulva mindössze három nap alatt már 18,9%-os részesedést szerzett, ebben a hónapban pedig első nem-Microsoftos böngészőként hagyta le már az IE6-ot is.

Mindent egybevetve tehát, bár az IE8 valóban egy jelentősebb előrelépésnek mondható az MS részéről, de így is leginkább csak az arra való igyekezetüket tükrözi, hogy valamelyest lépést tarthassanak a rivális böngészőkkel (webszabványok támogatása, gyorsabb JavaScript, privát böngészés, stb.), de eredeti fejlesztések, egyéni újítások továbbra sincsenek, így a más böngészőket használóknak sincs rá semmi okuk, hogy váltsanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward